NADREALNE SCENE NA BRANKOVOM MOSTU, NEBO POPRIMILO NESVAKIDAŠNJU BOJU! Građani stoje i NE VERUJU šta vide - šta se ovo više dešava u Beogradu?! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.08.2023

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je nevreme besnelo u Zemunu i na Novom Beogradu nebo je poprimilo zelene nijanse.

NADREALNE SCENE NA BRANKOVOM MOSTU, NEBO POPRIMILO NESVAKIDAŠNJU BOJU! Građani stoje i NE VERUJU šta vide - šta se ovo više dešava u Beogradu?! (VIDEO)

Foto: printscreen/instagram

Olujno nevreme koje je danas pogodilo Srbiju, donelo je snažan vetar i obilne padavine, a Beograd nije izostao iz ovog vremenskog haosa.

Ono što je privuklo pažnju mnogih jeste neobična pojava na nebu - zelena boja.

Kako prenosi hailz_srbija, zelena boja neba je rezultat interakcije svetlosti sa padavinama. Ova pojava se javlja kada se sunčeva svetlost prelama kroz padavine, poput kiše ili grada, i dolazi do rasipanja svetlosti u različite talasne dužine.

 

 

Zbog karakteristika vode i padavina, u ovom slučaju, dolazi do jačeg rasipanja svetlosti u plavom i zelenom delu spektra, što daje nebu zelenu nijansu.

Ovakve neobične pojave na nebu mogu biti zanimljive i privlačne za posmatranje, ali je takođe važno imati na umu da je nevreme i dalje ozbiljna meteorološka pojava koja može izazvati štetu i opasnosti.

Građanima se preporučuje da ostanu u zatvorenom prostoru i preduzmu sve potrebne mere opreza kako bi se zaštitili od eventualnih nevremenskih nepogoda.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading