POTROŠAČKA PATROLA: Analizirali smo najprodavanije kašice za bebe! Ovo je rezultat! (VIDEO)

Autor: Anđela Trifunović

Vesti

01.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda emisije "Potrošačka patrola" je na našem Jutjub kanalu Republika News

POTROŠAČKA PATROLA: Analizirali smo najprodavanije kašice za bebe! Ovo je rezultat! (VIDEO)

Foto: Republika TV

Tema nove emisije "Potrošačka patrola", koju možete pogledati na Jutjub kanalu Republika news, bile su kašice za bebe. Domaće ili kupovne, koje su bolje?

Sasvim je normalno da svaki roditelj želi da mu se dete zdravo hrani, ali postavlja se pitanje šta svako od nas smatra zdravom ishranom. Kako ćete vi hraniti dete, zavisi od vašeg tempa života, porodičnih navika i, naravno, finansijskog momenta.

VELIKA PONUDA

Na tržištu postoji velika ponuda raznih kašica za bebe, različitih proizvođača. "Potrošačka patrola" je izabrala kašice od jabuke s obzirom na to da se jabuka prva uvodi u bebinu ishranu.

Foto: Republika TV

Potrošačka patrola, kašice za bebe

 

Uporedili smo "Juvitaninu", "Fruktalovu" i "Hipovu" kašicu, koje su i najprodavanije na našem tržištu.

Zajednički im je naziv i osnovni sastojak - jabuka, kao i prisustvo vitamina C. Neznatno se razlikuju po boji, gustini, mirisu i ukusu i, svakako, po ceni.

Republika

Foto: Republika TV

Potrošačka patrola, kašice za bebe

 

Analizom sastava ove tri kašice došli smo do sledećeg:

- Juvitana kašica, pored 80% jabuke, sadrži i vodu, šećer, koncentrovani sok limuna i vitamin C (L - askorbinska kiselina). Zbog prisustva vode i šećera, koji pojeftinjuju proizvodnju, što nije za pohvalu, ona je tečna i slatkog prijatnog ukusa.

Republika

Foto: Republika TV

Potoršačka patrola, kašice za bebe

 

- Fruktal kašica sadrži 96% kaše i koncentrovanog voćnog soka jabuke, pored toga pirinčano brašno i vitamin C (L - askorbinska kiselina). U ovu kašu pirinčano brašno je dodato da bi se dobila gustina i povećala masa. Ima intenzivan miris i blago kiseo ukus.

Foto: Republika TV

Potoršačka patrola, kašice za bebe

 

- Hip organska kaša ima najbolji sastav, odnosno 99,95% jabuke i vitamin C (L - askorbinska kiselina). Najgušća je od svih, umerenog mirisa i punog ukusa. Iako je ona najkvalitetnija, praksa je pokazala da bebe najviše vole "Juvitaninu" kašicu jer je polutečna i slatka zbog dodavanja vode i šećera.

Republika

Foto: Republika TV

Potoršačka patrola, kašice za bebe

 

Prvo što primetimo dok čitamo deklaraciju jeste da postoji razlika u sadržaju voća. Naravno, cena raste što je sadržaj voća veći, zato je "Hipova" kašica najskuplja. Sve kašice imaju vitamin C, ali ne zbog nutritivne vrednosti, već da bi se održala svetla boja proizvoda jer se tako bolje prodaje.

Foto: Republika TV

Potoršačka patrola, kašice za bebe

 

NA KOCKICE

Bebe nemaju razvijene navike u ishrani i neće naći manu nijednoj kašici. Zato je naša preporuka da razvijate zdrave navike kod svoje dece i da kad god imate vremena sami spremite obrok za svoju bebu. Za to vam je potrebna jedna sveža jabuka, koju ćete oljuštiti, iseckati na kockice i pet minuta kuvati u malo vode. Nakon toga jabuku ćete izvaditi i izblendirati, a sok u kom se kuvala ćete postepeno dodavati do željene gustine. Za pet-šest minuta domaća kašica od sveže jabuke je spremna. Brzo, jednostavno, bez aditiva i pet puta jeftinije.

 

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading