NIKO NIJE PREŠAO GRČKU GRANICU KAO OVAJ SRBIN! Sada se hvata za glavu, jer ne zna šta ga očekuje! Za SVE JE KRIVA navigacija!

Autor:

Vesti

01.08.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bukvalno sam zaobišao grčku granicu bez zaustavljanja, bez ikakve kontrole, pregleda pasoša..., napisao je ovaj Srbin na grupi Grčka info

NIKO NIJE PREŠAO GRČKU GRANICU KAO OVAJ SRBIN! Sada se hvata za glavu, jer ne zna šta ga očekuje! Za SVE JE KRIVA navigacija!

Foto: printskrin

Neobično putešestvije jednog turiste iz Srbije na povratku iz Grčke usijalo je društvene mreže! Na povratku kući on je pratio instrukcije sa navigacije i u jednom trenutku shvatio da se našao u Makediniji i da je zaobišao gužvu, ali i granični prelaz! Sad se hvata za glavu, jer ne zna šta može da očekuje.

- Vraćali smo se iz Asprovalte prema Srbiji uz pomoć navigacije i negde ispred grčke granice me navigacija navela da skrenem desno. Uskoro posle toga prolazimo neki terminal za kamione, vaga za merenje kamiona, vidim da sam pogrešio, ali nastavljam pravo slušajući navigaciju. I posle izlazimo na makedonsku granicu, bukvalno sam zaobišao grčku granicu bez zaustavljanja, bez ikakve kontrole, pregleda pasoša... Pitanje je da li mogu da imam neke posledice zbog toga? Da napomenem, bili smo sa dva auta, i dalje do kuće nismo imali nikakve probleme na makedonskoj i srpskoj granici - napisao je na Fejsbuk grupi Grčka info.

Foto: Printscreen

 

Usledili su brojni komentari: "Ruta ze belu tehniku. Pobednik", "Prešao igricu", "Delite tu lokaciju", govorili su mu neki u šali, a neki ga upozoravali da može imati ozbilje posledice.

- Ništa strašno, samo što ste vi faktički i dalje u EU. Nemate izlazni pečat i nije vam skeniran pasoš da ste napustili EU. Znači, dani dozvoljeni za boravak u EU (90 dana) bez vize vam idu, a prekoračenje je kažnjivo. Sledeći put pratite saobraćajne znakove na putu. Sigurno je bio znak za teretna vozila, a gde idu putnička i autobusi. Pitam se, šta da je tu bila naprimer luka, umesto teretnog terminala - naveo je jedan od pratilaca.

Foto: Printscreen

 

Drugi mu je poručio da "možete da dobijete zabranu pet godina za ulazak u EU ukoliko nemate izlazni pečat". Međutim, bilo je i onih koji su tvrdili da u svojim pasošima nemaju izlazne pečate jer kažu da ih Grci često ne udaraju kada napuštate njihovu teritoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading