NIŠTA OVO NE VALJA! ZAGRMELO NA OGNJENU MARIJU! Stari su nas upozoravali na OVE ZNAKOVE - evo kakva nas godina čeka!

Autor:

Vesti

31.07.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne radi na ovaj dan, posebno ne žene, a smatra se i da nijedan posao ne može doneti sreću.

NIŠTA OVO NE VALJA! ZAGRMELO NA OGNJENU MARIJU! Stari su nas upozoravali na OVE ZNAKOVE - evo kakva nas godina čeka!

Foto: Profimedia

Pljuskovi praćeni grmljavinom pogodili su Srbiju juče popodne. Iako su mnogi posle tropskih vrućina jedva čekali osveženje, to što je zagrmelo na jučerašnji praznik Ognjenu Mariju kako kaže staro narodno verovanje nije dobar znak.

Naime, naše narodno verovanje kaže da to može da znači da je pred nama teška i sušna godina, a stariji tvrde da su ovakve situacije ukazivala na bolest i siromaštvo. 

Veruje se da je grmljavina na ovaj dan veoma loš znak i da predskazuje glad i velike nesreće. Ukoliko pak prođe bez olujnog vremena, veruje su u napredak i blagostanje.

U narodu se veruje da je Ognjena Marija sestra Svetog Ilije i Svetog Pantelejmona i kao i oni spada u ognjevite svece. Slave je svi koji su imali štetu od oluja i gromova. Otuda narodna izreka koja kaže - Ko slavi Ognjenu Mariju, siguran je u letinu.

Niko ne radi na ovaj dan, posebno ne žene, a smatra se i da nijedan posao ne može doneti sreću. Danas se takođe, ne kupa u velikim vodama - morima, rekama, jezerima.

Sveta velikomučenica Marija rođena je krajem III veka u južnoj Anadoliji u gradu Antiohiji u vreme cara Dioklecijana. Kao jedinica neznabožačkih roditelja, Krstića se u 12. godini zbog čega je se otac odrekao. Zbog vere u Gospoda, posle teških muka, posečena je mačem u 16. godini. Njene mošti su čudotvorne i isceliteljne i kao takve veoma poštovane.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading