"VANSI" I ŠOJIĆU, KO ĆE ZA OVO DA ODGOVARA? Crno na belo: Iz ovih papira vidi se da je haos mogao biti sprečen

Autor:

Vesti

28.07.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliska prijateljica Saše Vlaisavljevića, koja je ostala da radi kod Francuza, oterala iz firme ženu koja je ukazala na sve propuste

"VANSI" I ŠOJIĆU, KO ĆE ZA OVO DA ODGOVARA? Crno na belo: Iz ovih papira vidi se da je haos mogao biti sprečen

Foto: Montaža: ST, youtube, Shutterstock

Haos kojem poslednjih sedmica svedočimo na Aerodromu "Nikola Tesla" mogao je biti sprečen da se na vreme reagovalo i da su predlozi stručnjaka među zaposlenima uvaženi dok je još bilo vremena da se reaguje. Umesto toga, međutim, nakon što je francuski "Vansi" preuzeo beogradsku vazdušnu luku, nestručni kadrovi bivšeg direktora aerodroma Saše Vlaisavljevića iskoristili su taj period da zasednu u fotelje.

Jedna od takvih je Senka Jelenković, bliska prijateljica Saleta Šojića, kako zbog gafova zovu Vlaisavljevića, za koju je upravo on ugovorio da ostane u "Vansiju" na visokoj poziciji. S druge strane, kako smo već pisali, Vlaisavljević, koji je došao na čelo preduzeća "Aerodrom Nikola Tesla AD", zaduženog da se stara o sprovođenju koncesije, na blanko je Francuzima potpisivao sve izveštaje, nalaze i predloge. Da je radio svoj posao i kontrolisao šta "Vansi" preduzima, haos bi svakako bio izbegnut.

NEMA LOGIKE

A bio bi izbegnut i da je "Vansi" poslušao ženu koja je kod njih bila direktorka sektora za kadrove Natašu Vušković, koja je u dva dopisa još 2019. ukazala šta se sprema i kakve će posledice biti, ukazujući, između ostalog, i na nestručnost i nekompetentnost Jelenkovićeve.

Ali koga briga kad je iza nje stajao tada još moćni Sale Šojić. U međuvremenu, Vuškovićeva je napustila "Vansi" i aerodrom (tačnije rečeno, brutalno je oterana), a Senka Jelenković i dalje vedri i oblači.

Posledice toga vidimo svakog dana na snimcima beskrajnog čekanja, dugačkih redova, izgubljenog prtljaga i slično... Podsetimo, a i o tome smo pisali, i "Er Srbija" je još prošlog leta poslala detaljan red letenja za ovu sezonu, pre svega letnju, ali ni to nije imao ko da pročita u "Vansiju". Srpski telegraf došao je u posed papira iz kojih se sve jasno vidi.

Naime, kao što rekosmo, još 2019. Nataša Vušković uputila je rukovodstvu "Vansija" dva dopisa. Iz njih je, manje-više, sve jasno. Ona direktno ukazuje na to da njen rad, pa samim tim i rad firme, opstruira Senka Jelenković. Kako se dalje vidi, predlozi Vuškovićeve nisu ni uzeti u razmatranje, već je od nje traženo da pristane na sporazumni raskid radnog odnosa.

VETRENJAČE

U svojim dopisima Vuškovićeva ukazuje na nekompetentnost Jelenkovićeve i predviđa velike probleme u firmi, što se danas i obistinjuje. A kako za naš list pričaju izvori dobro obavešteni u sve što se godinama dešavalo i dešava na "Tesli", još nekoliko vrsnih stručnjaka je prošlo poput Vuškovićeve, kada su ukazali na neke anomalije i zbog toga se sudarili s Jelenkovićevom i njenim zaštitnikom Vlaisavljevićem.

- Nataša nije jedina koja se, narodski rečeno, borila s vetrenjačama. Bilo je tu još zaposlenih koji su ukazivali na određene probleme, koji su zahtevali da se nešto preduzme i svi su prolazili isto, dobijali su otkaz ili neku vrstu kazne.

Nisu želeli da komentarišu

Na pitanja koja smo poslali Aerodromu "Nikola Tesla", odnosno "Vansiju", dobili smo kratak odgovor: - Politika kompanije "Belgrade airport" je da ne komentariše interna pojedinačna kadrovska pitanja.

Avion oštećen na pisti

Srpski telegraf je pre nekoliko dana objavio tekst o skandalu koji na sjajan način prikazuje haos koji vlada na "Tesli". Naime, desilo se ono što izgleda nemoguće: jedan od radnika "Vansija" na pisti je vozilom naleteo na avion i oštetio ga, zbog čega su putnici devet sati čekali da po njih dođe druga letelica.

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Mima

30.07.2023 18:18

Ma Nataša je bila zakon na aerodromu, žena je htela da pomogne, nehumano su je uništavali, samo da imaju razrešene ruke i da rade kako hoće, zato je takvo stanje na aerodromu, blago rečeno grozno. Senka je najveće zlo koje hoda aerodromom, a o njenom znanju posla je posebna stvar!!!

html

03.08.2023 09:20

@Mima - Uz duzno postovanje, Natasa je jedna obicna nekompetentna prostakusa, koja je hvala bogu otisla sa aerodroma. Pitajte njene zaposlene sta su trpeli od nje kakva vredjanja i prostakluk.

Jeca

30.07.2023 18:24

Politiku Belgrade Airport powered by Vinci propisuju prepisanim proceduricama iz SBBa na engleskom i italijanskom...a to sto neznanjem ugrozavaju bezbednost vazdisnog saobeacaja nema veze... Sojic je taj dan kad se ucila bezbednost vazdusnog saobracaja bio na nekom putovanju..verovatno...pa zato nije reagovao🤣🤣🤣🤣

Misa Mirkovic

30.07.2023 18:57

Pozivam ministra Vesica da pokrene razresenje vd direktora Sase Vlaisavljevica, i smeni Anu Lukovic Kaludjerovic jer Republici Srbije svojim neznanjem i necinjenjem prave stetu ogromnih razmera... Podhitno je potrebno preispitati kadrove Aerordroma koji kontrolise koncesiju Direktorat takodje treba da izvrsi nadzor i konstatuje sve protivzakonitosti u nadleznosti Senke Jelenkovic profesorke Fonovke koja o cazduhoplovstvu zna sto je skipljala beleske od stricnih ljudi ali zbog pisanja procedurica nije stigla da nauci napamet...tesko je to nauciti ipak