POTROŠAČKA PATROLA: Kako pred polazak na letovanje IZABRATI najbolju zaštitu od sunca?! (VIDEO)

Autor: Anđela Trifunović

Vesti

18.07.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda "Potrošaka patrola" je na našem Jutjub kanalu REPUBLIKA NEWS!

"Potrošačka patrola" video produkcije portala Republika.rs,  za vas je analizirala tri poznata preparata koja se mogu naći na našem tržištu. 

 

Dok plaže ovih dana čekaju na vas, vi ste u potrazi za najboljim proizvodima za zaštitu od sunca. Verujemo da vam nije lako da izaberete odgovarajuću kremu sa zaštitnim faktorom s obzirom na to da je ponuda velika. Ali, zato je tu za vas naš dodatak Potrošačka patrola i istoimena emisija na Jutjub kanalu Republika news, u kojoj se bavimo pravima potrošača, kvalitetom i sastavom raznih proizvoda i slično.

Ovog puta izabrali smo tri kreme za sunčanje i po sastavu ih rangirali. Evo kako to izgleda...

Foto: Republika TV

 

 

 

1. Prvo ćemo vam predstaviti BODY MIST SUN SPRAY, preparat za zaštitu od sunca koji se prodaje u portfoliju brenda Velnea.

I pored toga što ima dvostruku UV zaštitu - A i B, te sadrži vitamin E, koji štiti i neguje kožu, ovaj preparat nije za preporuku jer u svom sastavu ima materije kao što su oktokrilen i homosalat. Naime, mogu se naći razne studije u kojima se dokazuje je da oktokrilen podstiče stvaranje slobodnih radikala, koji ubrzavaju starenje kože. S druge strane, sumnja se da homosalat utiče na rad hormona.

Pored toga, dermatolozi upozoravaju da postoji opasnost da pri nanošenju ovog preparata dođe do udisanja hemikalija koje su štetne po zdravlje.

Republika

Foto: Republika TV

 

 

2. Sledeći preparat je NIVEA SUN PROTECT. Kako se na njemu navodi, ovaj preparat pruža trenutnu UV zaštitu, vodootporan je i hidrira kožu tokom 48 sati. Ne sadrži UV filtere - oksibenzon i oktokrilen - kao ni mikroplastiku. Flašica je od 95 odsto reciklirane plastike, ukoliko vam je to važno.

Foto: Republika TV

 

 

3. Za kraj smo ostavili, prema našoj proceni i mišljenju dermatologa s kojima smo se konsultovali, najbolji preparat VICHEY CAPITAL SOLEIL. Ovaj preparat, kako se navodi, nudi inovativnu i celodnevnu zaštitu od UV A i UV B zračenja. Dermatolozi ga preporučuju jer je bez mirisa i parabena. Obogaćena je termalnom vodom koja smiruje, jača i obnavlja kožu i ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Pruža 24-časovnu hidrataciju zahvaljujući visokom udelu glicerina. Ova krema se lako razmazuje i brzo upija, ne zapušava pore i, što je vrlo važno, pogodna je i za lice i za telo.

Cena pakovanja od 300 mililitara relativno je pristupačna u odnosu na ostale proizvode iz ovog robnog segmenta. 

 

Celu emisiju "Potrošačka patrola" pogledajte u videu na početku teksta! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading