TOTALNI KOLAPS SAOBRAĆAJA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Kilometarske kolone i višesatni zastoji na ovim pravcima!

Autor:

Vesti

17.07.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačan intezitet saobraćaja kroz našu zemlju doveo je do velikih gužvi i kolona. Na pojedinim graničnim prelazima ne pomaže ni to što su sve trake otvorene za saobraćaj.

TOTALNI KOLAPS SAOBRAĆAJA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Kilometarske kolone i višesatni zastoji na ovim pravcima!

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs

Trenutnoje sezona odmora, a usled smene turista i tranzitnih putnika kroz našu zemlju intenzitet saobraćaja na auto-putevima i graničnim prelazima u Srbiji je povećan.

Poseban kolaps je na Gradini gde je kilometarska kolona vozila. Na izlaz iz Srbije čeka se poprilično, a za vozila je otvoreno čak pet traka i jedna za autobuse.

Što se tiče izlaza iz Bugarske, situacija je drastično drugačija i nema zadržavanja na granici.

Kolaps u saobraćaju zabeležen je, kako se može videti na sajtu AMSS,  i na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Mađarske, na Preševu u oba smera, kao i na Batrovcima na izlazu iz Hrvatske.

Podsetimo, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju Branko Stamatović najavio je da će za vikend biće pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima, ako i kroz našu zemlju. Savetovao je vozače da pauze prave na dva sata, da vode računa kako i na koji način koriste klima uređaje, da razlika i spoljne temperature i temperature u automobilu ne bude više od sedam do osam stepeni.

- Apelujemo na sve građane koji kreću na duga putovanja da se dobro pripreme, da se informiše gde je pojačan intezitet saobraćaja, da se informišu gde mogu alternativno izbeći gužve i da na put kreću odmorni naspavani i zdravi - istakao je Stamatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading