ŽENE SU KRIVE ŠTO IH BIJU! Funkcionerka Glavnog odbora SPS šokirala javnost: Kljucaju, kljucaju, i bude šta bude

Autor:

Vesti

14.07.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Grozdanović osniva forum za zaštitu muškaraca i iznela stavove da su se žene "previše osilile".

ŽENE SU KRIVE ŠTO IH BIJU! Funkcionerka Glavnog odbora SPS šokirala javnost: Kljucaju, kljucaju, i bude šta bude

Foto: Privatna arhiva

Ana Grozdanović, članica Glavnog odbora SPS i influenserka, ponovo je šokirala javnost najavom da će osnovati forum za zaštitu muškaraca, otvoreno relativizujući nasilje nad ženama.

U Srbiji su do jula ubijene 22 žene. Većinu je ubio neko kog su dobro poznavale - partner, odnosno bivši partner, član porodice. Do sada je, inače, bilo oko 30 femicida godišnje ili, u proseku, jedan na svake dve nedelje. Ali ove godine skoro da je već dostignut taj broj, a tek je početak jula. Statistika bi, dakle, mogla da bude i lošija. U takvim okolnostima ova socijalistkinja optužuje žene da manipulišu, žele bogato da se udaju da bi posle ucenjivale za alimentaciju, gde ispaštaju deca, muž i mužovljeva porodica. Kao i da su "preterale u oduzimanju muške uloge u ovom svetu muškarcima".

UZELE MAHA

U razgovoru za Republiku ova članica GO SPS potvrdila je da smatra da žene jesu krive za nasilje jer su se osilile!

- Na osnivanju foruma radim poslednja tri meseca. To je nešto super. Žene su uzele maha. Bezobrazno se ponašaju kod kuće i onda dolazi do čega dolazi. Ja sam samohrana majka, neko ko ženama pomaže. Polazim od sebe, ne želim ženama zlo. Ali znate li koliko su žene postale drske?! Treba neko da im kaže da stanu. Mislim da je zato dobro reći da se žene malo umire.

Znate li da su od početka godine ubijene 22 žene?

- Pa o tome ja govorim. To je zato što žene žele da budu muškarci. Žena kljuca, kljuca... Muškarac ne ume da kljuca. Muškarac će da prećuti, ali znamo, vidimo kako se završava.

Da li ste svesni da opravdavate nasilnike, ubice, a okrivljujete žene zato što su žrtve?
- Pa jesu, na neki način, krive. Moja poruka je da se umire i ne provociraju muškarce. Svaka žena se osloni na to "imam prava, sad ću da ga prijavim". Prijaviš ga ti, onda ga puste za 24 sata i nakon toga šta sledi?! Pa to što se dešava.

Smatrate da žena ne bi trebalo ni da prijavi nasilje policiji?
- Da li vi nekog napadate ako vas ne dira, ne provocira? Ne znate s kakvim dokazima su mi dolazili muškarci, dokle ide ženska ludost... Nisu samo muškarci krivi.

MUŠKARCI NISU DEVOJČICE

Republika

Foto: Printscreen Instagram

NE MOGU SE OD MUŠKARACA PRAVITI DEVOJČICE: Ana Grozdanović

Svesno, dakle, relativizujete zločine nad ženama?
- Ne. To nije istina, to se meni samo nameće.

Šta znači najava oštrije borbe da se od "borbenih Srba" ne bi "pravile devojčice".
- Ne mogu se od muškaraca praviti devojčice. Žene ih šamaraju, pljuju, polivaju, buše gume, grebu kola... Njih maltretiraju, kao što muškarci maltretiraju žene. Da li vi to razumete... Da li mi živimo u demokratiji? Kao što vi imate pravo na mišljenje, imam ga i ja. Napravila sam svoju organizaciju, imam svoje sponzore i radiću na tome. Onome kome ne odgovara neće biti u organizaciji. Borim se za nešto što je dobro. Ne moram nikad da budem ni na kakvoj funkciji. Ne zanima me. Ja sam sposobna žena da zarađujem van politike. Nisam u politici da bih zarađivala.

Dug spisak skandala

- široj javnosti postala poznata 2021, nakon Odbora SPS u Nišu, kad je pričala kako su samo "hrišćani pravili katodne i radio-cevi" i da su ih poslednji pravili u EI Niš
- lane, takođe preko Instagrama, tražila da se donese zakon kojim bi se kažnjavao svako "ko ostavi loš komentar prema predsedniku države"
- tad je rekla da bi "dokoni trebalo da se nauče pameti, da se predsednik na svaki mogući način zaštiti jer je sve ovo planski da bi mu crpili energiju u trenutku kada su velike odluke pred njim"
- u novembru prošle godine, takođe na Instagramu, navela da će "sve samohrane majke kraljice koje su pomogale i bile 24/7 dostupne" njoj tokom predizborne kampanje biti "nagrađene svakog 15. u mesecu sa 50.000 dinara narednih godinu dana, pored posla kojoj sam svakoj od njih obezbedila"
- u februaru delila na ulici sugrađanima u Nišu po 5.000 dinara. Tada je govorila da je finansijer akcije "iks osoba koja želi da je podrži u humanitarnim akcijama, nezavisno od političke opcije kojoj ona pripada, kao i da podrži njenu karijeru"

Sponzori i privatni biznis kao tajna

Republika

Foto: Instagram

NIKAD NE PRIČA O SVOM PRIVATNOM BIZNISU: Ana Grozdanović

Ko su vam sponzori? Hoćete li da podelite veštinu kojom uz sponzore i sami zarađujete?

- O svom privatnom biznisu nikad ne pričam.

Zašto se ne pohvalite? Ako imate neku firmu koja se bavi proizvodnjom, trgovinom...
- Mnoge su zle oči uprte u mene. Zašto bih nešto što mi dobro ide uništavala, da mi se neko nakači.

Kao političke uzore navodili ste partijske kolege Snežanu Paunović i Ivicu Dačića? I jeste li razgovarali s njima, jesu li podržali ovu vašu inicijativu?
- Nikad ne govorim u tuđe ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Sonja

14.07.2023 22:38

Nije bolest sve šta boli

mumi

14.07.2023 22:58

Boze pomozi joj. Da li postoji mogucnost da nerazume o cemu priča. Da li ova zena ima neku važnu ulogu u politici ako ima Boze pomozi i nama.

prase

15.07.2023 02:46

@mumi - Procitaj clanak pa onda komentarisi a ne samo naslove da citas. Istina je zene vrse verbalno i emocionalno nasilje, a muskarci vrse fizicko. Nasi muskarci kad to rade, rade to sa vise nasilja. E sad ko koga...

Mile

15.07.2023 06:59

Eto jedna žena javno kaže istinu. I to čudo se desilo.