ČUDA BOŽIJA VRATILA VERU HRIŠĆANIMA! Ove SVETINJE su preživele vatrenu stihiju, Nečastivi im nije mogao ništa! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.07.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo u Rumi u kome je ikona ostala netaknuta samo je jedno od Božijih dela!

ČUDA BOŽIJA VRATILA VERU HRIŠĆANIMA! Ove SVETINJE su preživele vatrenu stihiju, Nečastivi im nije mogao ništa! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Privatna arhiva, Printscreen

Na zvaničnoj Facebook stranici “SPCO Ruma Hram Silaska Svetog Duha na apostole”, objavljena je fotografija na nivou čuda.

Podsetimo, iz ugljenisanog potkrovlja koji su delila dva rumska sveštenika kao parohijski dom, vatrogasac je pronašao gotovo netaknutu ikonu Majke božije Bogorodice i Isusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na snimcima se vidi da je baš njihovo potkrovlje gorelo, kao da je krenulo odatle.

Galeriju progutala vatra, ikona zaštitnice ostala netaknuta

Pre dve godine, u stravičnom požaru koji je zahvatio Hram Svete Trojice u Letnjikovcu kod Šapca, galerija je potpuno izgorela, ali je ikona Svete Trojice, zaštitnice, jedina ostala netaknuta.

Kako prenose mediji, pretpostavlja se da je do požara došlo usled kvara na električnim instalacijama, a uništena je roba vredna najmanje 15.000 evra.

- Ovo je veliki udarac za sve nas i veliki stres, jer smo se u tom objektu prvobitno okupljali, dogovarali, čak i prvu hramovnu slavu proslavili. Ovom prilikom vam se sveštenstvo hrama sa svojim starešinom zahvaljuje na pokazanoj brizi, razumevanju i podršci, te vas najiskrenije i najsrdačnije moli da, koliko ste u mogućnosti, pomognete da ova galerija bude obnovljena na polzu svih nas - navodi se na Fejsbuk stranici Hrama.

Vatrogasci su, inače, odmah izašli na lice mesta i uspeli da se vatrena stihija proširi na hram.

Čudo sa Evije

U vatrenoj stihiji koja je 2020. godine zahvatila grčko ostrvo Evija, jedna priča ostavila je poseban utisak na verujuć narod kako u Grčkoj, tako i šire.

Naime, požar koji je zahvatio deo grčkog ostrva Evija nije uspeo da natera monahe manastira Svetog Davida da se evakuišu.

Nisu hteli da ostave svetinju nebranjenu i nezaštićenu, iako im se vatra približila i okružila manastir.

Starešina manastira rekao je tada za državnu novinsku agenciju ANA-MPA da je situacija veoma teška, da je plamen bio visok i do 40 metara, te da je vatra okružila manastir.

Iako je količina dima bila nesnosna, a vatra uništavala šumu oko manastira, iz ko zna kog razloga požar je naprosto stao i zaobišao manastir.

Požar je zahvatio automobile parkirane oko svetinje, drveće, rastinje ali nijedna manastirska zgrada, odnosno nijedna jedina cigla manastira nije bila zahvaćena vatrom. 

Grci, kao verujuć narod, ovo čudo su prepisali Prepodobnom Davidu i Jakovu Calikisu, upokojenom starešini manastira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading