U PETAK SVEČANO OTVARANJE 5. ILUSTROFEST - MEĐUNARODNOG FESTIVALA NAJBOLJIH ILUSTRACIJA

Autor:

Vesti

05.07.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilustrofest održava se na Beogradskoj tvrđavi

U PETAK SVEČANO OTVARANJE 5. ILUSTROFEST - MEĐUNARODNOG FESTIVALA NAJBOLJIH ILUSTRACIJA

Foto: Edvard Nalbantjan

5. međunarodni festival Ilustracije - Ilustrofest održava se na Beogradskoj tvrđavi (Savsko šetalište) od 7. do 14. jula, uz generalno pokroviteljstvo Banke Poštanska Štedionica i partnere Festivala JP Beogradska Tvrđava i Beogradske pijace.

Na otvaranju ćemo predstaviti veliku međunarodnu izložbu najboljih ilustracija iz celog sveta. Izložbom su obuhvaćene ilustracije rađene za knjige za decu i odrasle, ilustracije iz oblasti dizajna i advertising-a, ilustracije u magazinima, društveno-odgovorne ilustracije kao i najbolji lični projekti svetskih kreativaca. 

Ova izložba rezultat je godišnjeg takmičenja koje svake godine organizujemo u potrazi za novim kreativcima i svežim idejama sa željom da Beograd bude centar evropske i svetske kreativnosti! 

Foto: Edvard Nalbantjan

 

 

Za učešće na ovogodišnjem međunarodnom festivalu ilustracije prijavilo se skoro 800 autora iz celog sveta! Izuzetan odziv umetnika od Njujorka do Moskve... dokazuje da je Festival prepoznat u svetskoj kreativnoj zajednici i predstavlja veliki podsticaj organizatorima za dalji razvoj festivala!

Foto: Edvard Nalbantjan

 

 

Ovogodišnji žiri, koji su činili uglavnom prošlogodišnji laureati: Dejan Kralj (Slovenija), Manca Krošelj (Slovenija), Ester Garcia (Španija), Natalija Palurović (Srbija) i Ksenija Marinković, srpska kustoškinja, odabrao je u selekciju 176 autora iz 28 zemalja (Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Kanada, Kina, Hrvatska, Kuba, Egipat, Francuska, Dzordzija, Nemačka, Iran, Italija, Meksiko, Severna Makedonija, Poljska, Rusija, Sjedinjene američke države, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Turska, Velika Britanija i Ukrajina).  

Foto: Edvard Nalbantjan

 

 

Njihovi radovi biće predstavljeni na velikoj međunarodnoj izložbi na svečanom otvaranju Ilustrofesta 7. jula na Beogradskoj tvrđavi (Savsko šetalište) u 20 časova. Tom prilikom biće organizovana i ceremonija proglašenja najboljih ilustratora, dodela nagrada i party u čast nagrađenih.

Foto: Edvard Nalbantjan

 

 

U partnerstvu sa JP Beogradske pijace Ilustrofest tradicionalno organizuje i Art Bazar koji će ove godine trajati 7.7. 8.7. 9. 7. i 14. 7. od 18 do 22 časova. Zahvaljujući JP Beogradske pijace mladi ilustratori dobili su besplatan prostor za izlaganje svojih ilustracija i ilustrovanih predmeta (odeća, obuća, nakit, posuđe, torbe…) koje će posetioci moći da kupe direktno od autora i podrže lokalnu kreativnost. 

Foto: Edvard Nalbantjan

 

 

Tokom vikenda (8. i 9. jula od 18 časova) na Kalemegdanu, biće organizovane besplatne radionice crtanja i ilustrovanja za decu koje drže mladi i talentovani umetnici. Deca će naučiti da ilustruju omiljene likove, naprave sami 3D igračke, biće organizovana i radionica ilustrovanja vezom za decu i roditelje. 

Ulaz je slobodan! Dobrodošli! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading