BESPLATNA PRAVNA POMOĆ U UBU: Pomoć za korisnike socijalne pomoći

Autor:

Vesti

30.06.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštini Ub postoji besplatna pravna pomoć za ljude koji imaju pravni problem (razvod, ne mogu da naplate alimentacije/izdržavanja za decu, nasilje nad decom u porodici...), a nisu u mogućnosti da plate advokata. U samoj zgradi opštine nalazi se kancelarija gde možete ostvariti ovo pravo i to dva puta nedeljno, osim kada je u pitanju hitna situacija- nasilje u porodici, zlostavljeno dete, tada se radi po potrebi.

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ U UBU: Pomoć za korisnike socijalne pomoći

Foto: printscreen/Youtube

Jedna od najčeščih usluga su tužbe korisnika socijalne pomoći prema svojoj deci za izdržavanje, kako bi uopšte mogli da ostvare pravo na materijalno obezbeđenje porodice.

Korisnici socijalne pomoći, koji su stari i bolesni, da bi nastavili da primaju materijalnu pomoć, moraju na svake dve godine da tuže svoju decu za izdržavanje. Centar za socijalni rad ih upućuje na ovo odeljenje u opštini. Tužbu pišu zaposleni u tom odeljenju. Presudu donosi sud- da li će obavezati decu na izdržavanje ili ne. Kako su obično i deca korisnici socijalne pomoći, sud ih oslobađa i roditelji, podnosioci tužbe, preko Centra ostvaruju svoje pravo na materijalnu pomoć. 

Inače, u kakvoj god da ste materijalnoj situaciji nema besplatne pravne pomoći za krivicu i prekršajne postupke. 

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading