Svepravoslavni nacionalni savet u najstarijem srpskom manastiru Prohor Pčinjski

Autor:

Vesti

20.06.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Svepravoslavnog nacionalnog saveta, teolog Miloš Stojković uručio je u manastiru Svetog Nikole u Vranju i episkopu vranjskom gospodinu Pahomiju kao poklon ove organizacije komplete knjige sudije Danice Marinković “Sudija u ratu i miru” kao i knjige o karauli Košare autora Olivere Budimir.

Svepravoslavni nacionalni savet u najstarijem srpskom manastiru Prohor Pčinjski

Foto: Privatna arhiva

Vladika Pahomije blagodareći na poklonu izjavio je da je važno pamtiti i poštovati one ljude koji pišu istinu o srpskom stradanju kao I sve one koji su život položili za krst časni i slobodu zlatnu uvek poštujuci i uvažavajuci sve građane naše otadžbine ma kojoj veri I naciji pripadali.

Episkop Pahomije je u razgovoru posebno istakao veliki doprinos koji su predsednik Vućić i Vlada republike Srbije dali na obnovi najstarijeg srpskog manastira sveti Prohor Pčinjski u eparhiji vranjskoj. Predsednik se sa svojim saradnicima i porodicom veoma založio za  završetak obnove ove Srpske svetinje I zbog toga je odlikovan najvišim ordenom eparhije Vranjske. Blagodarimo mu na trudu i zalaganju bez kojeg ne bi smo mogli završiti obnovu ove svetinje zaključio je vladika vranjski Pahomije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading