OVO JE NEMANJA KOJI JE PREPREČIO PUT AUTOBUSU KOJI JE KRENUO PREKO MOSTA: Nekoliko minuta kasnije naočigled svih prelaz se potpuno srušio!

Autor:

Vesti

17.06.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema nastradalih pukom srećom.

OVO JE NEMANJA KOJI JE PREPREČIO PUT AUTOBUSU KOJI JE KRENUO PREKO MOSTA: Nekoliko minuta kasnije naočigled svih prelaz se potpuno srušio!

Foto: Printscreen

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce sa čačanskim selima Mršinci i Slatina, rano jutros potpuno je uništen pred naletom bujice i obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu.

Nemanja Bogosavljević je jutros oko 6.20 izašao da vidi šta se događa sa nivoom Morave, da li je poplavila njive, a zatim je otišao i da vidi u kom je stanju most, jer je bio oštećen.

- U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, to u 6.20, video sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi - rekao je Nemanja za RTS.

Kako je istakao, posle 7-8 minuta se vraćao natrag ka Moravi i sreo autobuse, nekoliko vozila sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, oni su hteli da pređu most. Kaže da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi u pokušaju da pređu most.

- Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu - rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu. U tom trenutku most se srušio.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo nikoga, a most je već bio oštećen u poplavama i preko njega je bio zabranjen saobraćaj. Rešenje o obustavi saobraćaja na ovom mostu izdato je 07.11.2022. Meštani su taj most ipak koristili jer je on najkraća veza između dva sela, a alternativni put je dug 40 kilometara, piše Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Slaviša

17.06.2023 17:02

Kako bre most zabranjen za saobraćaj a autobusom krenuli preko mosta?