EVO ŠTA SE NAJVIŠE FALSIFIKUJE U SRBIJI! Postoje i posebne prodavnice koje prodaju samo LAŽNE proizvode - zaplena bila pre dva dana

Autor:

Vesti

16.06.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dva dana desila se velika zaplena, oko 22 tone, lažnog Ariela

EVO ŠTA SE NAJVIŠE FALSIFIKUJE U SRBIJI! Postoje i posebne prodavnice koje prodaju samo LAŽNE proizvode - zaplena bila pre dva dana

Foto: Shutterstok

Lažni proizvodi koji najčešće pokušavaju da se "provuku" na tržište Srbije obično su proizvodi koji su vezani za kućnu hemiju, najčešće tečni deterdženti. Jedna takva situacija desila se pre dva dana kada je zaplenjeno 22 tone lažnog praška. Kako stručnjaci kažu ovi proizvodi su veoma lošeg kvaliteta, a cena je neznatno niža.

 

- Lažni proizvodi koji se najčešće "provlače" u Srbiji obično se odnose na kućnu hemiju i to su najčešće tečni deterdženti. Ne tako davno desila se slična situacija sa "Perwolm" kao što je to bilo pre dva dana sa lažnim "Arielom", kaže za "Blic Biznis" Goran Papović, predsednik NOPS.

 

- Postoje specijalizovane prodavnice koje se bave prodajom takvih falsifikata, a cene su neznatno niže. Potrebno je uvesti redovno kontrole kako do ovoga ne bi dolazilo, jer ovakvi proizvodi su puni hemikalija koje nas truju, dodao je sagovornik.

 

Zaplena lažnog "Ariela"

Pre dva dana desila se velika zaplena, oko 22 tone, lažnog Ariela.

- Ovaj prašak sve jeste, samo nije kvalitet. Prodavao bi se na pijacama i malim lokalnim marketima. Za jedno pranje je potrebna trostruka doza u odnosu na ovaj pravi, i pun je hemikalija koje su štetne, rekao je Papović, predsednik NOPS.

Podsetimo kako je juče izjavio v.d. pomoćnik ministra trgovine i glavni tržišni inspektor Aleksandar Adamović, akcijom tržišne inspekcije je izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje naših građana.

- Pomenuti prašak bio je namenjen kućnoj upotrebi i nalazi se u pakovanjima od po 10 kilograma, a njegova ambalaža u najvećoj meri podseća na originalan proizvod. Međutim, detaljnim proverama u saradnji sa prestavnicima kompanije „Procter & Gamble“, a koja je i nosilac prava intelektualne svojine, nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o falsifikatu koji je na srpsko tržište uvezen iz Turske, potvrdio je Adamović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading