REAGOVANJE! Univerzitet "Union - Nikola Tesla": Ako se potvrdi odluka NAT, razmotrićemo isključenje Fakulteta za poslovne studije i pravo!

Autor:

Vesti

08.06.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redakciji portala Republika prosleđen je dopis prof. dr Nebojša Zakić, rektora Univerziteta "Union - Nikola Tesla" u kojem je izneto reagovanje na tekst objavljen na našem portalu.

REAGOVANJE! Univerzitet "Union - Nikola Tesla": Ako se potvrdi odluka NAT, razmotrićemo isključenje Fakulteta za poslovne studije i pravo!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dopis prenosimo u celosti.

U skladu sa dobrim poslovnim običajima i novinarskom praksom, molim Vas da objavite sledeće izjašnjenje Univerziteta "Union - Nikola Tesla", kao odgovor na tekst koji ste objavili u elektronskom izdanju "Republika" dana 07.06.2023. godine.

U pomenutom tekstu objavljen je naslov "Prevaranti sa fakulteta nemaju akreditaciju, a upisuju studente: Nastavlja se farsa Univerziteta Union - Nikola tesla" , sa slikom zgrade Univerziteta, što nije primereno jer sedište Fakulteta nije na datoj adresi, niti se nastava izvodi u sedištu Univerziteta.

Napominjemo da se u konkretnom slučaju govori o radu isključivo Fakulteta za poslovne studije i pravo, a ne Univerziteta jer je Fakultet samostalan u radu i donošenju odluka koje podrazumeva moraju da budu u skladu sa aktima Univerziteta, i ima svoje sedište i to u Beogradu, ul. Jurija Gagarina 149a.

S tim u vezi ističemo da je imenovani Fakuletet pridruženi član Univerziteta, sa svojstvom pravnog lica i zasebnog vlasničkom strukturom, nezavisnom od Univerziteta, a koji je dana 27.04.2022 godine dobio još uvek nepravosnažno rešenje NATA-a kojim je oduzeta akreditacija ustanove, te je postupak po tom rešenju i dalje u toku, što je potvrdila i prof. dr Ana Šijački, direktorka NAT-a.

Ukoliko se drugostepenim rešenjem potvrdi Odluka doneta u prvom stepenu, samim tim i činjenica oduzimanja akreditacije Fakulteta za poslovne studije i pravo, a pored toga utvrdi da je Fakultet zaista vršio upis studenata za školsku 2022/23 godinu, i pored u tom slučaju konačnog rešenja, koje važi od datuma donosenja prvostepene odluke, Univerzit svim upisanim studentima u pomenutoj školskoj godini neće izdavati diplome, jer bi to bilo u suprotnom sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju i opštim aktima Univerziteta.

S druge strane, ukoliko se sve napred navedeno ostvari, organi Univerziteta će razmotriti donošenje Odluke o isključenju Fakulteta iz Univerziteta. 

Prof. dr Nebojša Zakić, Rektor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading