RHMZ upozorava na vremenske nepogode! Narandžasti meteo alarm na snazi u većem delu zemlje! Temperatura do 26 stepeni!

Autor:

Vesti

31.05.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I u Beogradu danas promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom.

RHMZ upozorava na vremenske nepogode! Narandžasti meteo alarm na snazi u većem delu zemlje! Temperatura do 26 stepeni!

Foto: Tanjug/S. RISTIĆ

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura iznosiće od 22 do 26 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru se po kotlinama i duž rečnih tokova očekuje kratkotrajna magla a najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni.

Tokom dana se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni.

I u Beogradu danas promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova krakotrajno jak. Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 24 stepena.

RHMZ upozorava da se do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlja nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 7. juna, promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, izraženijim u drugom delu dana, kada se očekuju i lokalne vremenske nepogode: grad, velika količina padavina za kratko vreme i jak i olujni vetar. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 22 do 26 stepeni.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading