SPOMENIK SLOBODANU MILOŠEVIĆU USRED MOSKVE: nalaziće se na Trgu Evrope

Autor:

Vesti

29.05.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spomenik Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Srbije, uskoro bi trebalo da bude postavljen usred Moskve. Spomenik visok dva metra, prikazuje Miloševića kako drži masku. Ovo vajarsko delo nosi simboličnu poruku ‘da su maske pale’ naćiće se na mestu u Moskvi koje nije slučajno izabrano - Trg Evrope.

SPOMENIK SLOBODANU MILOŠEVIĆU USRED MOSKVE: nalaziće se na Trgu Evrope

Foto: Igor Simonović

Naručilac spomenika je ruski profesor Sergej Abrašev. Spomenik na put ka Moskvi ispratili su članovi moto kluba “Noćni vukovi” i delegacija Udruženja “Naša drina” na čijem čelu je Igor Braunović. Spomenik je delo vajara akademika Dragana Radenovića. 

Braunović kaže da je velika čast što Rusija, Moskva i istaknuti profesori i rodoljubi prepoznaju ulogu i vizionarstvo koje se ogleda u delima i rečima pokojnog predsednika Miloševića.

On dodaje i da se nada da će Milošević dobiti zasluženi istorijski okvir. Kako je najavio delegacija “naše Drine” i “Nočnih vukova” prisustvovaće postavljanju spomenika u Moskvi.

Ruski list Moskovski Komsomolec najavio je postavljanje spomenika, a ruski politikolog Marat Baširov izjavio da je Milošević žrtva te da je “pogrešno procenjeno vreme kada je Nato bombardovao Srbiju i da je Rusija trebalo bolje da brani Miloševića”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading