DIREKTORKA "RIBNIKARA" NE POMIŠLJA NA OSTAVKU! Tri nedelje od velike tragedije, Snežana Knežević i dalje u fotelji!

Autor:

Vesti

24.05.2023

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošao je 21 dan od tragedije u "Ribnikaru", a direktorka osnovne škole u kojoj su ubijeni devetoro dece i čuvar i dalje sedi u fotelji. Na ostavku, uprkos ogorčenju javnosti, Snežana Knežević ne pomišlja.

DIREKTORKA "RIBNIKARA" NE POMIŠLJA NA OSTAVKU! Tri nedelje od velike tragedije, Snežana Knežević i dalje u fotelji!

Foto: Nemana Pancic, os-ribnikar.edu.rs

Snežana Knežević

Mada su svi očekivali da će, makar kao moralni čin, Kneževićeva otići s mesta direktorke, to se nije desilo. Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, poručio je da rad direktorke mora da se preispita:

- Kontrola nastavnika i direktora. Njihov rad mora da se ispita, niko nije odredio da direktor škole mora da bude večno na toj poziciji, a da niko drugi nema priliku da ga zameni. Ako grešiš, moraš dati ostavku, ako se nešto desi, to je moralni čin. Ista je situacija i s pedagogom i psihologom.

Direktorku OŠ "Vladislav Ribnikar" Snežanu Knežević, inače, na to mesto je u vreme bivše vlasti, još 2004, postavio Aleksa Jokić.

Nakon tragedije Kneževićeva se dugo nije čak ni oglasila, da bi posle nekoliko dana kratko poručila:

- Kada dobijem zvanični zahtev tih roditelja koji traže moju smenu, tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis.

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja izvršio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" i tom prilikom je ubio deset osoba, devet učenika i školskog čuvara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading