GUMENE BOMBONE KAO TEMPIRANA BOMBA Potrošačka patrola istraživala koji se sve otrovi nalaze u dečjoj hrani

Autor:

Vesti

23.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronašli smo šest E oznaka koje se dovode u vezu sa raznim zdravstvenim problemima kao što su probavne smetnje, slabljenje vida, bolovi u stomaku, mučnina i povraćanje do problema sa želucem i bubrezima

Ciklamat u dečjem soku. Javnost je uznemirila vest da se sa Kosova uvozi sok koji u svom sastavu sadrži veštacki zaslađivač zabranjen u SAD još 1970. dok se u EU nalazi na listi supstanci za koje se sumnja da imaju kancerogeni uticaj.

U jednom broju zemalja, kao što je to slučaj kod nas, dozvoljen je u određenom procentu za koji se smatra da nije štetan.

Ovo nije jedini slučaj, proizvodi namenjeni deci, iako bi trebalo, nisu poštedeni raznih aditiva, a roditelji često ne čitaju deklaraciju i ono što daju svojoj deci, a sa druge strane nemaju ni znanja šta sve te E oznake znače. Sve one su odobrene za korišćenje, ali i laiku je jasno da hemijskim izumima nije mesto u hrani, pogotovo onoj koju konzumiraju mališani. 

U "Potrošačkoj patroli" smo istraživali šta sve te E oznake koje smo pronašli u proizvodima za decu mogu da izazovu. Uzeli smo nekoliko kategorija proizvoda, dečje sokove, pudinge i gumene bombone, čokoladu i čokoladne bombone i evo šta su najčešći sastojci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading