DANAS JE PREPODOBNA ISIDORA! Ceo život se pravila luda, a evo i zašto!

Autor:

Vesti

23.05.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prepodobna Isodora radila je najprljavije poslove, hranila se splačinama od sudova, usluživala je sve i svakoga, i bila prezirana od svih i svakoga.

DANAS JE PREPODOBNA ISIDORA! Ceo život se pravila luda, a evo i zašto!

Foto: printskrin/spc

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaju Prebodobnu Isidoru. Ona je živela u IV veku, i bila je monahinja u ženskom manastiru u Tavenisiotu.

Ona se pravila da je luda, kako bi sakrila svoju vrlinu i svoj podvig. Radila je najprljavije poslove, hranila se splačinama od sudova, usluživala je sve i svakoga, i bila prezirana od svih i svakoga.

U to vreme anđeo božji je  velikom podvižniku Pitirimu tajnu o Isidori. Pitirim dođe u ženski manastir, i kad je video Isidoru, on joj se do zemlje poklonio. Tako i ona njemu. Tada sestre kažu Pitirimu da je ona luda.

- Vi ste lude - odgovorio je Pitirim. - A ova je veća pred gospodom i od mene i od vas, ja samo molim boga, da meni da ono što je njoj namenjeno na sudu strašnom!

Tada su se sestre postidele i zamolile i Pitirima i Isidoru za oproštaj. Od tada su svi počeli da ukazuju Isidori počast.

A ona da bi izbegla počast od ljudi, otišla je iz manastira, i umrla neznano negde oko 365. godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading