SRBIJO, BUDI PONOSNA! Svih šest srpskih takmičara donelo medalje sa Balkanske matematičke olimpijade

Autor:

Vesti

12.05.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih 6 takmičara koji su predstavljali našu zemlju, doneli su medalje

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Svih šest srpskih takmičara donelo medalje sa Balkanske matematičke olimpijade

Foto: google.com/maps/prinscreen

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, koja se od 8. do 13. maja održava u Antaliji u Turskoj, medalje je osvojilo svih šest takmičara koji su predstavlјali Srbiju, a koji su odabrani na takmičenjima u organizaciji Društva matematičara Srbije i pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalјe, dok su se bronzanim medalјama okitili: Andrija Živadinović, Gimnazija „Svetozar Marković”, Niš, Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj”, Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalјa Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta, saopštilo je Društvo matematičara Srbije. Rukovodioci BMO tima bili su Milјan Knežević, Univerzitet u Beogradu - Matematički fakultet i Vladimir Baltić, VIŠER, Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading