OBAVEZNO POSLUŠAJTE! PROREKAO JE DA ĆE MNOGE MAJKE ZAISTA ZAKUKATI! Autorski tekst Jelice Pavlović, najbliže sveštenikove saradnice koja je potvrdila svaku njegovu reč! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

09.05.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći na različite teme, pre svega u emisiji koja se već nekoliko godina uživo emituje na Jutjub kanalu "Otac Predrag Popović", subotom od 21.30, otac teši ljude i upozorava na mnoge probleme i opasnosti koje vrebaju.

OBAVEZNO POSLUŠAJTE! PROREKAO JE DA ĆE MNOGE MAJKE ZAISTA ZAKUKATI! Autorski tekst Jelice Pavlović, najbliže sveštenikove saradnice koja je potvrdila svaku njegovu reč! (VIDEO)

Foto: youtube/Oтац Предраг Поповић

 

 

Kako je izuzetno privržen i posvećen svojoj porodici, svojoj deci, tako su i mnoge njegove besede usmerene upravo ka deci i mladima i svedoci smo da je mnoga srca baš iz te mlađe populacije pridobio da krenu ka Gospodu.

Njegova bitka protiv tamne strane, u nama i oko nas, svakodnevna je, a tog 24. septembra prošle godine njegova beseda bila je sa akcentom na lažne proroke koji non-stop pričaju o smaku svetu, kako će doći kraj, kako će se roditi antihrist... I po ko zna koji put ponovio je da ne treba verovati takvim najamnicima, pa i da nose mantiju, ukazujući i upozoravajući na sveštenike koje je raščinila SPC.

Njegova rečenica: "Ako hoćete proročanstva, evo vam: čuvajte se maja 2023...", na koju se nadovezao citirajući vladiku Nikolaja Velimirovića: "Zakukaše Srbi u nevolji, al' se Živog Boga ne sjetiše, niti Boga niti svojijeh greha", ostala je negde upisana u našim glavama, i kada se ova tragedija dogodila 3. maja, bili smo zatečeni... Počele su da mi pristižu poruke: "Sećaš li se da je pričao o tome prošle godine?!" Da, pričao je... Pregledavamo emisije, u kojoj tačno je to rekao... Otac nikada ranije nije tako datumski precizirano govorio o nečemu, ali ovoga puta... Nismo mogli ni da naslutimo šta bi ove reči mogle da znače... I to na dan kad se praznuje vladika srpski Nikolaj. Negde smo tek tada i shvatili da nam je rekao tačan datum, u dan i mesec, kada će se dogoditi neka opomena i nezgoda i da će mnoge majke zaista zakukati...

Otac govori mnoge stvari koje su korisne za nas, da li shvata on sam, da li shvatamo mi, to samo Bog zna, ali to što govori, toliko puta smo se uverili, od samog Boga dolazi. Jedno znamo da on propoveda Jevanđelje, a onda Gospod potvrđuje kroz njega, kao i kroz druge sveštenike i episkope da su oni Njegovi apostoli i poslanici u ovome svetu, koji dolaze u ime Njegovo, a ne u ime svoje. Svedok sam nebrojeno mnogo ljudskih priča koje slušam ili koje kroz mejlove i poruke pristižu da su čuli i poslušali očeve besede i da su doživeli neverovatne preokrete u svojim životima. Toliko toga nam je rekao i toliko toga je uradio i radi ne bi li nas, narod Svetog Save, probudio, osvestio, priveo Crkvi, prizvao na liturgiju...

Sve nam je rekao, i on i oni koji poput njega govore nas radi, i krajnje je vreme da se zapitamo šta još to treba da se desi da se uzmemo u pamet, da uključimo mozak, da ih slušamo i zaista čujemo, ne bi li se vratili Gospodu Bogu i svetosavskim korenima.
Povodom svega ovoga što se desilo, otac neće pričati, ali još jednom navodim ono što i sam ponavlja: da on ne propoveda u slavu svoju, no u slavu Božju, opominjući da neko ne pomisli slučajno da je on svet ili prozorljiv ili vidovit, nego da Bog preko čoveka koji je u liturgiji, u crkvi, u postu i u molitvi, deluje u ovom svetu. Deluje tešeći i upozoravajući...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading