UDARNO SAOPŠTENJE MUPA! Građani ne moraju oružje da predaju u policijskoj stanici, EVO ŠTA JE DOVOLJNO DA URADITE!

Autor:

Vesti

08.05.2023

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakoga dan od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje.

UDARNO SAOPŠTENJE MUPA! Građani ne moraju oružje da predaju u policijskoj stanici, EVO ŠTA JE DOVOLJNO DA URADITE!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Građani ne moraju da donose oružje u stanicu, mogu kontaktirati najlbižu policijsku stanicu i patrola policije ce doći na adresu koju navedu da preuzme oružje bez legitimisanja. 

U saopštenju se navodi da građani mogu, kao i dosada, doneti ilegalno oružje u policijsku stanicu, ali ukoliko iz bilo kog razloga ne žele ili nemogu, mogu nazvati najbližu policijsku stanicu i patrola će doći na navedenu adresu da preuzmu. Tom prilikom nisu u obavezi da daju dokumenta na uvid, dodaju u MUP-u.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju  neregistrovanog oružje i municiju, obaveštava  građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanici i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti. 

Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno oružje, municiju i eksplozivne naprave.   

Svakoga dan od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading