HOBITI, SVEMIRCI, VANZEMALJCI! Hit odgovori građana na popisu stanovništva

Autor:

Vesti

28.04.2023

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na popisu održanom 2022. godine, podaci o nacionalnoj pripadnosti 322.013 građana podvedeni su pod "nepoznato". Kako su se oni izjasnili?

HOBITI, SVEMIRCI, VANZEMALJCI! Hit odgovori građana na popisu stanovništva

Foto: Republički zavod za statistiku printscreen

Kako su iz RZS naveli, u kategoriju od 323.013 građana, uključena su lica za koja nije prikupljen odgovor na pitanje o nacionalnoj pripadnosti i lica za koja su podaci preuzeti iz adminstrativnih izvora, kao i 7.575 lica od kojih je na pitanje o nacionalnoj pripadnosti dobijen odgovor koji se ne ne može smatrati nacionalnim izjašnjavanjem, prenosi Blic.

Tu spadaju, kako navode iz RZS, oni građani koji su na primer naveli veroispovest umesto nacionalne pripadnosti – pravoslavac, hrišćanin, katolik.

Kako su se izjašnjavali?

Bilo je, međutim, i zanimljivijih odgovora.

Građani su se izjašnjavali i kao: džedaj, vanzemaljac, marsovac, svemirac, klingonac, stanovnici planete Zemlje, kosmopolite, navijači poput Zvezdaši i Partizanovci, hobiti, liliputanci, vikinzi, apači, pankeri, šišarke, pokemoni, rokeri, vampir, rekli su iz RZS.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading