EVO KAKVO ĆE VREME BITI ZA PRVI MAJ: Oglasio se srpski meteorolog, objavio detaljnu vremensku prognozu - sledi naoblačenje, a onda...

Autor:

Vesti

28.04.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već u noći između petka i subote na severu i na zapadu Srbije sledi naoblačenje, a onda nas čeka novi preokret.

EVO KAKVO ĆE VREME BITI ZA PRVI MAJ: Oglasio se srpski meteorolog, objavio detaljnu vremensku prognozu - sledi naoblačenje, a onda...

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić

Posle dužeg perioda hladnog i promenljivog vremena, pred nama je vreme nalik prolećnom, a takvo vreme očekuje se i tokom predstojećih praznika, najavljuje srpski meteorolog Đorđe Đurić.

Petak će doneti sunčan dan i maksimalne temperature i do 20°C. Nažalost, i današnje jutro je kao i prethodno donelo mraz, uglavnom u južnim, centralnim, jugoistočnim i zapadnim predelima Srbije, uz temperature ispod 0°C.

Već u noći između petka i subote na severu i na zapadu Srbije sledi naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Od vikenda se očekuju i temperature u skladu sa kalendarom, piše Telegraf.

Vikend

U većem delu Srbije očekuje se promenljivo oblačno vreme, ponedge sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, a u nedelju i na jugu i jugoiostoku Srbije. Na severoistoku i istoku Srbije, kao i u većem delu centralne Srbije biće uglavnom suvo.

Jutarnja temperatura biće znatno viša u odnosu na prethodne dane i biće od 4°C na jugu do 12°C na severu Srbije, u Beogradu oko 10°C, a maksimalna dnevna biće u subotu od 17 do 21°C, u Beogradu oko 20°C, a u nedelju od 19 do 23°C, u Beogradu do 22°C.

Republika

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

U nedelju krajem dana i tokom večeri razvedravanje.

U noći između nedelje i ponedeljka u većem delu Srbije biće vedro, ali i prhladno, pa će biti neophodna i toplija garderoba, jer će mnogi noć provesti na otovorenom i u prirodi.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od 4 do 10°C, u Beogradu oko 10°C. U dolinama i kotlinama pred jutro se očekuje i magla.

Prvi maj

U ponedeljak će na severu Srbije i u Beogradu biti sunčano, a u ostalim predelima umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima i u većini predela suvo. Lokalni pljusak sa grmljavinom očekuje se samo ponegde u planinskim predelima i na jugoistoku Srbije.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Lepo vreme na Kalemegdanu

Maksimalna temperatura biće od 20 do 24°C, u Beogradu do 22-23°C.

Drugi maj

U utorak će na severoistoku, istoku i jugoistoku Srbije biti sunčano, a u ostalim predelima uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a lokalni pljuskak sa grmljavinom očekuje se ponegde na jugu Srbije.

Maksimalna temperatura biće nepromenjena u odnosu na ponedeljak i kretaće se od 20 do 24°C, u Beogradu do 22°C.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ljud uživaju u lepom vremenu

U košavskom području počeće da duva umeren do jak jugostočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima.

Sredinom sedmice zahlađenje

U Srbiji se od srede očekuje umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature vazduha.

Duvaće i dalje umeren do jak istočni i jugoistočni vetar, a oko 5. maja očekuje se i jače zahlađenje, uz skretanje vetra na severozapadni.

Maksimalna temperatura u sredu od 15 do 20°C, u četvrtak od 13 do 17°C, a najhladnije biće u petak, uz temperature od 11 do 15°C, dok se na višim planinama očekuje i sneg.

Prema trenutnim prognozama, stabilizacija vremena i postepeni porast temperature vazduha očekuje se od narednog vikenda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading