Prvi put u Sloveniji prikazan film "Dara iz Jasenovca"

Autor:

Vesti

23.04.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prepunoj sali pre pojekcije prisutnima se obratio predsednik Saveza Srba Slovenije, Vladimir Kokanović.

Prvi put u Sloveniji prikazan film "Dara iz Jasenovca"

Foto: Republika

Povodom nacionalnog Dana sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava u Drugom svetskom ratu 22.aprila, Savez Srba Slovenije u Mariboru obeležio je ovaj značajan datum besplatnom projekcijom filma "Dara iz Jasenovca", koji je i premijerno prikazan u Sloveniji.

Republika

Foto: Republika

 

U prepunoj sali pre pojekcije prisutnima se obratio predsednik Saveza Srba Slovenije, Vladimir Kokanović i tom prilikom ukazao na značaj obeležavanja i sećanja na žrtve stradale u Drugom svetskom ratu.

- Ovo je dan koji mora da nas ujedini u nastojanju da otrgnemo od zaborava sećanja na žrtve fašizma u II svetskom ratu - rekao je Kokanović, istakavši da mu je posebno drago što su među prisutnima i predstavnici Sinagoge iz Maribora, kao i predstavnici Saveza Roma iz Slovenije.

Republika

Foto: Republika

 

Kokanović je u svom obraćanju pozdravio i zahvalio se na prisustvu i Leni Grgurević, poslanici parlamenta Republike Slovenije, zatim nastavnicima srpske dopunske škole,Srpskom kulturnom društvu Maribor, kao i direktoru "Borbe" Andriji Jorgiću.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio poziv da prisustvujem obeležavanju ovog značajnog datuma. Negovanje kulture sećanja je od velikog značaja, jer  ne smemo zaboraviti strahote koje su počinjene nad žrtvama fašizma - istakao je Jorgić prilikom obraćanja.

Republika

Foto: Republika

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading