OSVANUO JEZIV OGLAS ZA PRODAJU KUĆE U BANATU: Nekretnina stara više od jednog veka, a jedan detalj ledi krv u žilama (FOTO)

Autor:

Vesti

01.04.2023

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama večita tema su cene nekretnina, koje su u ovom periodu načisto "podivljale". Bez obzira na sve, mnogi se slažu da je skok cena najučestaliji u većim gradovima, kao i na lokacijama koje su turistički atraktivnije.

OSVANUO JEZIV OGLAS ZA PRODAJU KUĆE U BANATU: Nekretnina stara više od jednog veka, a jedan detalj ledi krv u žilama (FOTO)

Foto: FACEBOOK

Neretko nailazimo na razne oglase za prodaju nekretnina, a zbog njihovog izgleda u korelaciji sa cenom za koju se prodaju, pokretanje rasprava biva česta pojava među korisnicima.

Ponekad se čini kao da je naći lep i pristojan kutak za život po normalnoj ceni gotovo nemoguće, ali ono što je za jednu osobu preskupo i neisplativo, za drugu svakako može da bude profitabilno, te u tom slučaju nečija imaginacija i zamisao mogu da igraju ključnu ulogu.

Naime, pored samog oglasa ponekad je važno osvrnuti se i na komentare ljudi, osim onda kada neko to zloupotrebljava, jer i tu često možemo da saznamo za neki detalj, koji bismo u suprotnom verovatno propustili.

Tako je i slučaj sa ovim oglasom, a ono što je veoma interesantno jeste da je reč o imanju koje je izgrađeno pre više od veka.

"Vlasnik prodaje prelepu kuću i dvorište u tipu salaša od 24,13 ari u selu Banatska Dubica, nedaleko od Sečnja, na 40ak kilometara kako od Zrenjanina, tako i od Vršca", navodi se na početku oglasa, dok slike ispod prikazuju oronulo i zapušteno, ali veliko imanje i kuću u ne tako sjajnom stanju.

Kako dalje navodi, kuća je salonskog tipa površine 334m2 na placu 24,13 ari, izgrađena za lokalnog poreznika 1890. godine.

 

"Kuća se nalazi u centru sela i sastoji se od šest soba, dve kuhinje, ostave, gonga i verande. Zidovi su debljine 50cm, zidani od opeke (45cm) , visina do plafona 4m, sa vinskim podrumom u suterenu koji je komplet očuvan i upotrebljiv, dimenzija 5x15m i pomoćnim prostorijama (kotarka,ostave...) od kojih su neke porušene,jer je započeta adaptacija objekta", dalje se navodi u oglasu.

Kako piše, trenutno nije useljiva i uslovna za život, jer je toalet i kupatilo kompletno srušeno zbog priprema za adaptaciju.

Oko 50m2 je adaptirano u poslovni prostor i imalo je tu namenu, a navodi se da je kuća bila prodavnica i kafana pre 40ak godina.

"Na objektu je započeta adaptacija jer je bio zapušten (u smislu raskrčivanja velike površine dvorišta, nasipanja i ravnjanja zemlje, unutrašnjost pripremljena za kompletnu adaptaciju, srušeni dotrajali objekti na placu-stara kotarka itd..) Tavanska konstrukcija je tipa karatavan sa sistemom tavanača, letava i dasaka i preko njih prekriven slojem zemlje debljine 20cm, tako da je i tavanski prostor moguće adaptirati i pretvoriti u stambeni prostor", navodi se.

Što se tiče struje, navodi se da je u kući monofazna, ali da je podnet zahtev za trofaznu, te da ima priključak za gas i vodu, kanalizaciju (septička jama).

"Kuća nije na plavnom području i ekološki pripada jednom od najčistijih delova Banata, te je zbog toga zamišljena da se pretvori u manji etno objekat ili salaš, u turističke i ugostiteljske svrhe, s obzirom da je ovaj kraj poznat u svetu lovaca i ribolovaca (u blizini je Begeja)", piše dalje u oglasu.

"Uz malo ulaganja i kreativnosti, idealna investicija za one koji bi da žive i rade u zdravom, seoskom ambijentu daleko od vreve i gužve velikih gradova", završava se ovim rečima oglas, a ispod objave mogu se naći zanimljivi komentari.

Naime, jedna osoba uočila je detalj koji je nekima možda promakao, a to je da na spoljašnjoj strani kuće na zidu piše "Mrtvi ste", što je ovog korisnika u najmanju ruku uznemirilo.

"Boga mi, ako ne izbrišete ovaj grafit na kući gde piše 'Mrtvi ste', tšsko da ćete je prodati. Ja sam se naježila. Ovo mesto je odlično za snimanje filma", glasi komentar.

"Horor", kratko je prokomentarisao drugi korisnik.

"Ko god je gledao 'Sveto mesto' teško da će i prići!", glasi jedan od komentara.

Da li je i vas zastrašio ovaj natpis, ili na to gledate samo kao na nečiju neslanu šalu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading