Trik zlata vredan! Evo kako da uvek jedete svežu piletinu, a da svakodnevno ne idete u prodavnicu! NE PROPADA!

Autor:

Vesti

29.03.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa.

Trik zlata vredan! Evo kako da uvek jedete svežu piletinu, a da svakodnevno ne idete u prodavnicu! NE PROPADA!

Foto: Perutnina Ptuj

U Srbiji je piletina jedna od najpopularnijih namirnica i najčešća hrana na meniju srpskih porodica.

Srbi vole piletinu, kako pokazuju istraživanja, prvenstveno zbog blagog ukusa i što se od nje može pripremiti širok dijapazon jela, ali kao benefite ističu i to što je ona prirodni izvor izvor vitamina, proteina i zdravih masti, izbalansirane je kalorijske vrednosti i pogodna za sve uzraste. Naravno, ne bi tu trebalo zanemariti ni cenu pilećeg mesa, koje je znatno povoljnije od recimo, junetine ili teletine. 

Jedna od retkih mana piletine, u odnosu na ostale vrste mesa, jeste što ima kratak rok trajanja odnosno što ne može dugo da opstane u svežem stanju, a da se ne pokvari. Recimo, sirova piletina u frižideru traje samo nekoliko dana, ali donosimo vam jedan trik kako da pilećem mesu produžite i rok trajanja i svežinu, i hranjiva svojstva.

Naime, piletinu možete kupiti i u MAP ambalaži, koja joj znatno produžava rok trajanja, ali joj ne menja svojstva.

 

Republika

Foto: Perutnina Ptuj

 

Najvažniji benefit koji MAP pakovanje donosi jeste duža održivost proizvoda. Pakovanjem u MAP ambalažu usporavaju se biohemijske reakcije koje izazivaju oksidaciju ili promenu boje proizvoda ili pak utiču na njegov nepoželjan miris. Proizvod je svež i zadržava sva kvalitativna svojstva tokom celog svog roka trajanja - kažu u kompaniji Perutnina Ptuj, gde se značajan deo piletine koja se tamo proizvde pakuje na ovaj način.

- Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa - garantuju u ovoj kompaniji i naglašavaju da, osim produženog roka, prednost ovako upakovanih proizvoda jeste i bolja higijena čuvanja proizvoda koja se postiže minimalnim kontaktom sa samim mesom.

Olakšana je i manipulacija jer do samog otvaranja pakovanja i upotreba ne postoji mogućnost spoljne kontaminacije.

Inače, Perutnina Ptuj Topiko, deo međunarodne PP Grupe,  najveći je proizvođač pilećeg mesa i mesnih prerađevina na domaćem tržištu.

Kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje ova kompanija obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Svi proizvodni procesi Perutnina Ptuj Topiko počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji - naglašavaju u ovoj kompaniji.

BONU VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading