Sadnjom stabala na beogradskom Ušću, DDOR osiguranje nastavilo akciju "Za šumu u tvom kraju"

Autor:

Vesti

24.03.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno otvoren Beogradski sajam automobila, čiji je DDOR osiguranje generalni sponzor, bio je prošle godine povod za pokretanje akcije „Za šumu u tvom kraju“ kojom je predviđena sadnja stotina stabala u gradovima u čitavoj državi. Beograd je sedmi grad nakon Vršca, Subotice, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, u kojima su nova stabla oplemenila ulice i parkove, a urbano pošumljavanje će se još dogoditi u Užicu, Novom Pazaru i Tutinu.

Sadnjom stabala na beogradskom Ušću, DDOR osiguranje  nastavilo akciju "Za šumu u tvom kraju"

Foto: DDOR

Simbolično, danas su stablo zasadili zajedno gospodin Frančesko Maši, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i naša trofejna olimpijka, Zorana Arunović, prva koja je ostvarila normu za plasman na Igre u Parizu 2024. godine. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2023. godini akcija je produžena na svih 12 meseci što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

 

Ovim povodom, predsednik Izvršnog o DDOR osiguranja, Frančesko Maši je izjavio: „Suvišno je reći da smo potpuno svesni da industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi i u borbi protiv klimatskih promena. Posebno sam ponosan što predstavljam DDOR i našu Grupu, Unipol, jer smo snažno posvećeni zaštiti životne sredine, smanjenju emisije štetnih gasova i borbi protiv klimatskih promena, što je jedan od 5 Ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030, integrisane u strategiju naše Grupe. Strateški plan za 2022-24 „Otvaranje novih puteva“, u kome smo postavili veoma ambiciozne ESG ciljeve, pojačava želju Unipola i DDOR-a da doprinesemo ciljevima održivog razvoja koristeći sredstva Grupe i njene poslovne oblasti kako bismo stvorili nove prilike i suočili se sa novim izazovima,“ i dodao: „Zadovoljstvo nam je što nam se danas između ostalih pridružila i gospođa Arunović. Kao što znate, ona je nedavno sebi obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Pariz je prelep grad u kome je, kada su u pitanju klimatske promene, potpisan Pariski sporazum 2015. godine, koji je Srbija ratifikovala 2017. godine, sa akcionim planom za ograničavanje rasta prosečne globalne temperature na 1,5° C. To predstavlja prekretnicu u globalnoj strategiji za obezbeđivanje dugoročne održivosti i budućnosti za naše zajednice, jer čak i najmanja akcija može napraviti razliku, a klimatske promene su bitno pitanje, jer to je rizik koji može pogoditi sve naše živote i našu poslovnu budućnost. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu Beogradu na podršci i doprinosu našim zajedničkim naporima da ozelenimo gradove i učinimo ih zdravijim.“

Zahvaljujući se na pozivu za učešće u akciji, članica Olimpijskog tima i svetska i evropska šampionka u streljaštvu, Zorana Arunović rekla je: „Srećna sam što sam uključena u ovaj projekat i uvek ću se rado odazvati ovakvim akcijama, jer zaštita životne sredine, odnosno održivi razvoj, treba da svima nama bude u vrhu prioriteta. Veoma sam ponosna što je Beograd jedan od 10 gradova u kojem DDOR sprovodi ovu plemenitu akciju. Posebno mi je drago što moji sugrađani prepoznaju i podržavaju ovakve aktivnosti i što smo zajedno na ovom putu – a to je kvalitetnija i zdravija okolina za sve.“ i dodala: „Moram da napomenem da kompanija DDOR osiguranje već dugi niz godina prepoznaje vrhunski sport kao pravo mesto za ulaganje i prepoznaje sportiste kao prave uzore i modele našeg društva. Svojim primerom to dokazuju i time što su u svojim redovima imali i nekadašnjeg olimpijca i osvajača zlatne olimpijske medalje – veslača Zorana Pančića! Radom na  ovakvom projektu još jednom su potvrdili da zastupaju prave vrednosti i šalju poruku da je potrebno unaprediti životnu sredinu i uslove života u gradovima. Nadam se da će u budućnosti biti još više ovakvih akcija kao što je „Za šumu u tvom kraju“, da će druge društveno odgovorne kompanije slediti ovaj primer i da ćemo nastaviti da činimo naš grad zelenijim i zdravijim za život i rad.“

Pre Beograda, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala, u Smederevu 21, u Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla i u Vršcu 100 stabala. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading