ROMI KAMENOVALI ĐAČKI AUTOBUS U ZEMUN POLJU: Policija na terenu, oglasio se i predsednik opštine! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.03.2023

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca uznemirena zvala roditelje.

ROMI KAMENOVALI ĐAČKI AUTOBUS U ZEMUN POLJU: Policija na terenu, oglasio se i predsednik opštine! (FOTO)

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Novi incident dogodio se u Zemun Polju u Osnovnoj školi "Ilija Birčanin" kada su mladi Romi kamenicama gađali autobus dece iz Batajnice koja pohađaju tu školu. Napad se desio u putu dok su deca iz Batajnice išla ka svom naselju. Oni idu u tu školu jer se njihova renovira pa su već drugu godinu prinuđeni da se školuju na ovaj način.

Kamenovan je autobus šestog razreda Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta", piše Informer. 

Mladi Romi su bez ikakvog povoda prišli autobusu i gađali ga, staklo je puklo, ali se svom srećom nije rasulo pa su deca prošla bez povreda.

Foto: Privatna arhiva

Kamenovan autobus

Roditelji dece su uznemireni, đaci su ih zvali panično.

- Čekam sina da dođe da vidim šta se desilo, zvao me je i nepovezano objasnio da ih je neko napao kamenom dok su išli kući, ovo je strašno, škola u Batajnici mora što pre da bude gotova, a u Zemun Polju da se kazne počinioci, da se više ne ponovi - rekla je Svetlana A, zabrinuta majka za Informer. 

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da je policija na terenu.

- Policija je ispred škole, deca su bezbedno prebačena u drugi autobus koji će ih odvesti kućama, a nadležni organi će utvrditi dalje korake. Škola u Batajnici će biti završena u roku - rekao je Kovačević.

Podsećamo, ovo nije prvi incident u ovom naselju. Više puta u Zemun Polju na brzoj pruzi kamenovan je brzi voz "Soko", a nasilje se očigledno nastavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Kalimero

22.03.2023 19:34

Želim ovim putem da skrenem pažnju na ponašanje romske dece sa plavih horizonta. Oni su ti što prave probleme i sa vozom. Deca od desetak godina prave u autobusima albanskog dvoglavog orla i provociraju putnike. Moze neko sa kratkim fitiljom da ih nalupa pa bi imao problem sa zakonom. To je sve ponešeno iz kuće i vaspitanja od roditelja. Mislim da bi naše sluzbe morale da se pozabave i sa time. Ovo nije ni malo najivno. Valjda ćete objaviti komentar.

Maksa

22.03.2023 22:09

Slazem se sa vama.. Romi koji su proterani sa kosova propagiraju siptarsku politiku... Neko ce ih pogrešno shvatiti i eto problema.. Uglavnom su to deca