MAJKU SU SILOVALI, TAKO SAM SE RODILA, REKLI SU MI DA TREBA DA SE UBIJEM: Teška ispovest Svetlane iz Obrenovca koja se danas bavi modelingom

Autor:

Vesti

13.03.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Svetlanin život nije bio lak. Ona je dete koje je njena majka dobila nakon što je silovana.

MAJKU SU SILOVALI, TAKO SAM SE RODILA, REKLI SU MI DA TREBA DA SE UBIJEM: Teška ispovest Svetlane iz Obrenovca koja se danas bavi modelingom

Foto: TV Pink/printscreen

Svetlana Šlapak (21), u svetu modelinga i društvenih mreža poznata kao Sumi, dokaz je da kada prihvatite sebe, mane iskoristite kao vrline koje "rade" za vas, vi zapravo možete sve.

Svetlanin život nije bio lak. Ona je dete koje je njena majka dobila nakon što je silovana.

- Moju mamu su silovali, tako sam se ja desila. Rodila sam se iz tog silovanja. Ona je pokušavala mog oca da pronađe, ali nije uspela - kaže Svetlana.

Rođena sa belom kosom, ljubičasto-plavim očima i riđim trepavicama, bila je sve samo ne obična beba. Detinjstvo je za nju bilo traumatično jer je trpela zbog svog drugačijeg izgleda vršnjačko nasilje.

- Kada sam bila mala, nosila sam ogromne, debele naočare zbog čega su me deca ismevala, pa čak i tukla. Gađali su me i kamenjem, govorili su mi da sam ružna, odvratna i ćorava. Ošišala sam se zato što su me vukli stalno za kosu. Na kraju sam doživela da mi je učiteljica rekla da me slika sa modricama, pa da reše vršjačko nasilje. Ona je to uradila i poslala centru za socijalni rad i rekla da mi je to majka uradila, a to nije bila istina. Onda sam bila u domu za nezbrinutu decu, pa u hraniteljskoj porodici.

Zajedno sa Svetlanom, u dom za nezbrinutu decu su odveli i njenu sestru.

- Zlostavljanje i maltretiranje nastavilo se i u domu. Kada se požališ da te neko maltretira, uzvrate ti batinama. Išla sam i kod psihologa, pogotovo nakon srednje škole jer su me zlostavljali stalno u srednjoj školi. Čak mi je i profesorka jedna rekla u prolazu "pogledaj se na šta ličiš" - prisetila se sa bolom u glasu Sumi.

Situacija se nije promenila po upisu fakulteta u Beogradu.

- Kada sam došla u Beograd, mojoj mami nije bilo lako. Plašila se za mene. Upisala sam turističku školu, a pored toga studiram i japanski i kinesi. Pored toga se bavim modelingom i glumom. Jako mi je teško bilo, pokušala sam jednom i da izvršim samoubistvo. Išla sam na razgovore sa psihologom, to mi je pomoglo ali to nije bila tačka kada sam ja sebe prihvatila jer sam i dalje trpela nasilje u vidu poruka koje su mi stizale da treba da se ubijem, da ne treba da živim. Pored vršnjačkog nasilja, trpela sam i sajber nasilje - ispričala je Sumi.

Foto: TV Pink/printscreen

 

 

Sumi se za sebe ipak izborila. Danas je studentkinja, obožavateljka japanske kulture i jezika, crtanja i slikanja, odnedavno influenserka i model. Nekada bila predmet podsmeha, ružnih reči i uvreda, a sada je neko koga takvi zluradi komentari više ne dotiču.

Ali, prihvatanje sebe nije teklo preko noći. Sumi kaže da joj je trebalo dosta razumevanja kako za sebe, tako i za ljude koji su svojim komentarima želeli da joj srežu krila.

- Kada sam počela dosta da čitam o psihologiji, eventualno sam spoznala sebe ali i ljude koji rade te stvari. Čitala sam kako bih ih pobedila. Generalno, svi mi razmišljamo drugačije, zato je važno i prihvatiti različitosti - rekla je Sumi gostujući na Pink TV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading