VISOKI SAVED SUDSTVA POVODOM SLUČAJA SUDIJE MARINE SMILJKOVIĆ: Smenjena je zbog ozbiljnih propusta u obavljanju radnih zadataka!

Autor:

Vesti

11.03.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su se osvrnuli na pisanje edija.

VISOKI SAVED SUDSTVA POVODOM SLUČAJA SUDIJE MARINE SMILJKOVIĆ: Smenjena je zbog ozbiljnih propusta u obavljanju radnih zadataka!

Foto: Google Maps

Nakon pisanja portala Direktno, oglasio se Visoki savet sudstva u slučaju smenjivanja sudije iz Leskovca Marine Smiljković.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Povodom teksta objavljenog na portalu ,,direktno.rs"  pod naslovom:,,Ispovest sudije koja je dobila otkaz: strah od gubitka posla tera tužioca i sudije da ćute“, koji sadrži izjavu Marine Smiljković, nekadašnje sudije Osnovnog suda u Leskovcu,  da je predsednik suda vršio neprimeren uticaj na nju, tražeći da u postupcima eksproprijacije donese nezakonite odluke na štetu građana,  Visoki savet sudstva obaveštava javnost da je pravnosnažnom odlukom Visokog saveta sudstva  broj:116-04-671/2014-01 od 14.10.2014. godine, Marini Smiljković, tada sudiji Osnovnog suda u Leskovcu, prestala sudijska funkcija razrešenjem sa funkcije zbog izvršenog teškog disciplinskog prekršaja iz člana 90. stav 2. Zakona o sudijama u vezi člana 90. stav 1. alineja 3. Zakona o sudijama - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Iz obrazloženja odluke proizilazi da je Marini Smiljković, stavljeno na teret da je neopravdano kasnila u izradi 1408 odluka u rasponu od 31 do 944 dana, a da je zbog zastarelosti  vođenja disciplinskog postupka za većinu predmeta, razrešena sa sudijske funkcije zbog neopravdanog kašnjenja u izradi odluka u 41 predmetu.

Zbog ovakvog njenog ponašanja Visoki savet sudstva je utvrdio da je došlo  do ozbiljnog poremećaja u vršenju sudske vlasti i obavljanju radnih zadataka zbog čega su se u radnjama tada sudije Marine Smiljković stekli svi elementi teškog disciplinskog prekršaja iz člana 90. stav 2. Zakona o sudijama u vezi člana 90. stav 1. alineja 3. Zakona o sudijama, zbog čega je i razrešena sa funkcije.-

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading