ŠOK U SRPSKOJ FABRICI! ŽENA POSLE 30 GODINA RADA IZBAČENA SA POSLA ZBOG PAUZE ZA PUŠENJE?! Šef pozvao obezbeđenje da je otera, RADNICI TRAŽE IZVINJENJE!

Autor:

Vesti

09.03.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni jedne poznate fabrike u Čačku zatražili su od generalnog direktora da se šef pogona hitno izvini koleginici prema kojoj se kako tvrde poneo krajnje neprimereno!

ŠOK U SRPSKOJ FABRICI! ŽENA POSLE 30 GODINA RADA IZBAČENA SA POSLA ZBOG PAUZE ZA PUŠENJE?! Šef pozvao obezbeđenje da je otera, RADNICI TRAŽE IZVINJENJE!

Foto: pixabay.com

Radnici su lokalnim medijima dostavili poruku koja je prethodno uručena generalnom direktoru kompanije.

- Ovo je naše preduzeće, godine smo ostavili u njemu, decenije, ovde su ostarili mnogi. Hoćemo da ga sačuvamo, radimo pošteno, po dve-tri smene. Samo nećemo da nam klanovi zbog sitnih poriva i interese maltretiraju kolege koje su izuzetni radnici i pošteni ljudi. A upravo to se radi. Dakle obuzdaj ove koji maltretiraju kolege nizašta. Sindikat ćuti, dakle, nemojte nas terati da se samorganizujemo. Ovde je dovoljno izvinjenje bahatog rukovodioca koleginici, gospodine generalni direktore ! Izvinite se ženi koja je častan čovek i trideset godina radi u kolektivu! Čekamo to i sve u redu! Nije teško. Šef dođe i kaže: "Poštovana koleginice, izvinjavam se, preterao sam". Nećemo prećutati ako toga ne bude. Nemojte da stanemo na sat vremena zbog gluposti šefa - piše u poruci.

Radnica je uz pomoć obezbeđenja navodno brutalno izbačena sa posla jer je koristila pauzu za pušenje na predviđenom mestu sat ranije odnosno u 12 umesto u 13 sati.

Izvor iz fabrike navodi da je u pitanju sjajna radnica koja je u kompaniji 30 godina, ali koja je strastven pušač.

- Nije jedina koja koristi priliku da umesto u 13 sati izađe na određene mesto za te namene sat ranije. Scene su bile neverovatne, upravnik je na nju poslao obezbeđenje, koje ju je juče izbacilo iz fabrike. Potpuno neprimerena i nepotrebna intervencija. Dovoljno je bilo napisati izlaznicu na sat vremena - kaže izvor iz fabrike.

Radnici koji su bili očevici navode da su ostali u šoku i smatraju da je reakcija upravnika koji je naredio poslovođi da Z.J. otera sa posla bila potpuno neprimerena i bespotrebna.

Radnica je juče zatražila pravnu pomoć poznate advokatske kuće u Čačku i podnela tužbu protiv upravnika.

(Republika/GZS)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Blagoje

09.03.2023 22:42

Zabraniti pušenje u fabrikama.