RHMZ IZDAO DVA UPOZORENJA: Jako zahlađenja očekuje Srbiju i to nije sve - čekaju nas ozbiljne padavine!

Autor:

Vesti

25.02.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahlađenje će se premeštati sa severa će ka ostalim delovima zemlјe, upozorava RHMZ.

RHMZ IZDAO DVA UPOZORENJA: Jako zahlađenja očekuje Srbiju i to nije sve - čekaju nas ozbiljne padavine!

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Repubilički hidrometeorološki zavod upozorava da jako zahlađenje u Srbiji dolazi za dane vikenda.

Kako stoji u njihovom upozorenju, zahlađenje će se premeštati sa severa će ka ostalim delovima zemlјe.

- Danas (25. 2.) će padavine biti u vidu kiše, a veća količina (od 10 do 30 mm za 24 h) očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlјe - navode.

Kiša će uveče preći u sneg, ističu dalje.

- Prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći (25/26. 2.) i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

Sutra (26. 2.) veća količina padavina na jugozapadu Srbije (od 30 do 50 mm za 24 h). U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlјe uglavnom kiša - stoji na sajtu Zavoda.

Foto: printscreen/RHMZ

Upozorenje RHMZ na zahlađenje

Dodaju i hidrološko upozorenje.

- Na slivovima Jadra, Kolubare, Jasenice i Kubršnice sa pritokama tokom 26. i 27. februara vodostaji će biti u većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima moguća su lokalna izlivanja", ističu uz napomenu da porast vodostaja ne znači i plavljenje.

Foto: printscreen/RHMZ

Najava RHMZ

Prema najavi, u naredna dva sata na području Vojvodine, Beograda, zapadne i centralne Srbije, Pomoravlјa i istočne Srbije biće oblačno, mestimično sa kišom slabog i umerenog intenziteta.

Najava važi ovog jutra za period do oko 9.30 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading