RED SUNCA, RED KIŠE: Danas veoma promenljivo vreme, od sledeće nedelje naglo zahlađenje

Autor:

Vesti

24.02.2023

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na istoku i jugoistoku Srbije danas veći deo dana biće pretežno oblačno, u ostalim delovima promenljivo uz smenu sunca i oblaka i sa lokalno kratkotrajnom kišom ili pljuskom, koji u Vojvodini ponegde mogu biti praćeni i grmljavinom.

RED SUNCA, RED KIŠE: Danas veoma promenljivo vreme, od sledeće nedelje naglo zahlađenje

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 13 do 19 stepeni, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 10 stepeni, saopštio je RHMZ. 

Ujutro će duvati slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak jugoistočni vetar, koji će tokom dana biti u skretanju na jugozapadni i u pojačanju, naročito na planinama i u Vojvodini. 

U Beogradu promenljivo i toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kiša se očekuje ujutru, a kratkotrajno je moguća i posle podne u pojedinim delovima grada. 

Najniža temperatura od 5 do 8, a najviša oko 17 stepeni. Vetar slab i umeren, ujutro jugoistočni, tokom dana u skretanju na jugozapadni. 

U narednih sedam dana jako zahlađenje i nagla promena vremena, uz čestu pojavu kiše i snega. 

Jako zahlađenje, sa kišom i vlažnim snegom, za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje

Sutra će padavine biti u vidu kiše, a veća količina, od 10 do 30 mm za 24 sata, očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. 

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo na jugu i jugoistoku zemlje. 
 

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći (25/26.02.) i u ostalim krajevima Vojvodine. 

Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U nedelju će padavine prvo kratkotrajno oslabiti, ali će se u drugom delu dana i u noći ka ponedeljku ponovo intenzivirati, naročito u delu od jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gdeće pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više.
 

Na istoku i jugoistoku zemlje uglavnom kiša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading