Srednjoškolci, osvojite NOVČANU NAGRADU i STIPENDIJU na FDN: Napravite svoj TIM i takmičite se!

Autor:

Vesti

22.02.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje je edukativno-takmičarskog karaktera, traje dva dana i usmereno je na razvoj veština koje su korisne u poslovnom svetu.

Srednjoškolci, osvojite NOVČANU NAGRADU i STIPENDIJU na FDN: Napravite svoj TIM i takmičite se!

Foto: shutterstock

Srednjoškolci četvrte godine imaju mogućnost da naprave svoj tim, da se druže, takmiče i osvoje vredne nagrade, ali i stipendiju za sve četiri godine studija na jednom od studijskih programa na Fakultetu društvenih nauka u Beogradu (FDN).

Fakultet društvenih nauka organizuje takmičenje u rešavanju studije slučaja i poziva sve maturante srednjih škola da se prijave

Takmičenje u rešavanju studije slučaja koncipirano je tako da timovi sastavljeni od četiri člana i mentora, odnosno nastavnika, rešavaju specifične situacije koje su svakodnevne u funkcionisanju velikih kompanija. Timovi mogu da budu sastavljeni i od učenika iz različitih srednjih škola. Učenici ili nastavnik sami prave svoj tim. 

Takmičenje je edukativno-takmičarskog karaktera, traje dva dana i usmereno je na razvoj veština koje su korisne u poslovnom svetu.

Organizuje se u prostorijama Fakulteta društvenih nauka koje se nalaze na Novom Beogradu u Bulevaru umetnosti 2a. Na takmičenje se možete prijaviti popunjavanjem prijave.  

Republika

Foto: shutterstock

Srednjoškolci

Nagrade koje možete da osvojite

Najvrednije nagrade dobijaju prvih pet timova, ali će i svi učesnici takmičenja biti nagrađeni. 

Tim koji pobedi i osvoji prvo mesto dobija za svakog člana tima stipendiju na Fakultetu društvenih nauka  za sve četiri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije. Pored toga, pobednički tim dobija novčanu nagradu u iznosu od 150.000 dinara (što znači svaki član tima dobija novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara, kao i mentor).

Tim koji osvoji drugo mesto dobija za svakog člana tima stipendiju na Fakultetu društvenih nauka za prve tri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije. Pored toga, drugi tim dobija novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara (što znači svaki član tima dobija novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara, kao i mentor).

Tim koji osvoji treće mesto dobija za svakog člana tima stipendiju na Fakultetu društvenih nauka za prve dve godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije. Pored toga, treći tim dobija novčanu nagradu u iznosu od 50.000 dinara (što znači svaki član tima dobija novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dinara, kao i mentor).

Timovi koji osvoje četvrto i peto mesto dobijaju za svakog člana tima 50% popusta na školarinu na Fakultetu društvenih nauka za sve četiri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije. Pored toga, svaki član tima i mentor dobijaju godišnju pretplatu u MTS-u u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Pored vrednih nagrada za pobednike biće nagrađeni i svi učesnici takmičenja sa 20% popust na iznos cene školarine za sve četiri godine. Svi mentori koji učestvuju dobijaju vaučer za 50% popusta za master studije za sebe ili osobu kojoj ustupe vaučer.

Republika

Foto: shutterstock

Mentori studenata

Kako, kada i gde se organizuje takmičenje

Studija slučaja pruža prikaz situacije u kojoj učenici mogu identifikovati i rešavati probleme primenjujući stečena znanja tokom svog školovanja sa ciljem da se podstakne njihovo strateško razmišljanje i realno implementiraju njihove kreativne i inovativne ideje.

Timovi će se 25. marta 2023. godine upoznati sa studijom slučaja na Fakultetu društvenih nauka, u smislu objašnjavanja poslovnog problema i zadavanje konkretnih zadataka koje treba rešiti.

Nakon toga, održaće se radionice edukativnog karaktera gde učenici mogu steći određena znanja i veštine za rešavanje konkretnog poslovnog problema, samostalno preduzimanje inicijative i donošenje efikasnih poslovnih odluka.

Prezentacije rešenja studije slučaja izvode se na dan takmičenja 1. aprila 2023. godine, gde će timovi svoja rešenja urađena u Power point-u, prezentovati žiriju i publici.

Celokupna prezentacija rada i sam rad boduju se po određenim pravilima i rangiranje se vrši prema dobijenoj sumi poena.

Popunjavanjem UPITNIKA možete se prijaviti na takmičenje.  

Više informacija o takmičenju pronađite OVDE.

Republika

Foto: shutterstock

Studenti

Fakultet društvenih nauka 

Fakultet društvenih nauka iz Beograda je visokoškolska ustanova koja školuje buduće stručnjake iz oblasti ekonomije, digitalnih medija i komunikacija, informacionih tehnologija i menadžmenta.

Najatraktivniji i najpopularniji akreditovani studijski programi dostupni u Srbiji, a koje realizuje Fakultet društvenih nauka, na osnovnim akademskim studijama su: Digitalni mediji i komunikacijeEkonomija i Informacione tehnologije. Takođe, postoje i master akademske studije na kojima se realizuju studijski programi: Ekonomija, Digitalni mediji i komunikacijeMenadžment ljudskih resursaMenadžment pametnih gradovaMenadžment u obrazovanjuMenadžment u zdravstvu i Menadžment životne sredine i održivog razvoja

Napravite svoj tim, prijavite se, družite, takmičite, pobedite i osvojite vredne nagrade. Čekamo vas na Fakultetu društvenih nauka. Za dodatne informacije možete nam pisati na e –mail office@fdn.edu.rs ili pozvati na broj telefona 011 77777 00 ili doći do nas.

Dodatne informacije o takmičenju pronađite na sajtu Fakulteta društvenih nauka.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading