NOVI POTRES NA ISTOKU SRBIJE! Drugi dan zaredom novi zemljotres u istom gradu

Autor:

Vesti

15.02.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potres je zabeležen tačno u 10.10 časova.

NOVI POTRES NA ISTOKU SRBIJE!  Drugi dan zaredom novi zemljotres u istom gradu

Foto: Shutterstock

Aparati Seizmološkog zavoda Srbije jutros nešto posle 10 sati, ponovo su registrovali potres na istoku Srbije, na području grada Bora.

Reč je o slabom zemljotresu koji ne može da izazove štetu - 1,8 stepeni po Rihteru.

Potres je zabeležen tačno u 10.10 časova, prenosi Kurir.

Podsetimo, zemljotres jačine 4,6 stepeni po Rihteru zabeležen je jutros u Turskoj na području Goksuna, kod Kahramanmaraša, koji su 6. februara pogodila dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,8 stepeni po Rihteru.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mučenik

15.02.2023 20:29

U Boru nema potresa ni zemljotresa usled miniranja. U njemu živim od 1974. Godine kada je bila visoka proizvodnja bakra i miniralo se dva puta dnevno, sada on ne radi, nema zvuka, a ljulja se Bor i to u vremenu zemljotresa u Rumuniji. Naj jače podrhtavanje u Boru bilo je u dva maha zemljotresa u Rumuniji sedamdesetih godina, kada se Bor dosta drhtao, te juče i prekjuče. Bolje je da ćute stručnjaci za seizmologiju, a ne da izmišljaju, stručno, gluposti. Možda žele da bivši RTB Bor zaustavi proizvodnju i onda neće biti miniranje niti plate za radnike, niti para u budžetu Srbije. NIje baš tako crno što se tiče "Borskog zemljotresa" kao što navode nadri seizmološki stručnjaci. Moraće malo dublje da se pozabave toj oblasti nauke i prakse. Neka pitaju penzionere Bora da li bio u Boru zemljotres, a bez udela zemljotresa iz Rumunije.