KAKO DA PREŽIVITE AKO OSTANETE ZAVEJANI: Nigde bez toplog napitka, baterijske lampe i eksterne baterije

Autor:

Vesti

08.02.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežne padavine koje su zahvatile Srbiju poslednjih dana donele su velike probleme putarima, pa se ekipe koje rade na ulicama danima trude da putevi budu prohodne.

KAKO DA PREŽIVITE AKO OSTANETE ZAVEJANI: Nigde bez toplog napitka, baterijske lampe i eksterne baterije

Foto: Tanjug/AP

Glavni putevi koji vode ka Kopaoniku, Goliji i Sjenici trenutno su raščišćeni, a iako deluje da je situacija u tom delu Srbije nešto stabilnija, nadležni apeluju da se na put ne kreće bez preke potrebe.

Ukoliko se neko ipak odluči na put, obavezna je adekvatna i proverena oprema.

Boško Mihailović iz Gorske službe spasavanja istakao je da su tokom zime potpuno drugačiji uslovi vožnje i da nije neobično da negde ostnete zavejani.

- Kad idete s porodicom važno je da imate više goriva jer ne znate koliko će vozilo morati da stoji u mestu i da u njemu bude toplo. Potrebno je imati jedno ćebe, prsluk, trougao za signalizavciju, kablovi za paljenje automobila, metlica za čišćenje leda sa stakla. Obavezno jedna lopata ako budete zavejani. Preporučuje se da imate jedan lični ranac sa dodatnom garderobom, rukavicama i čarapama. Takođe, nešto dodatne vode i hrane, termos s toplim napitkom, sendviči i grickalice - naveo je Mihailović za Kurir.

On je istakao i da je neophodna baterijska lampa, ali i eksterna baterija za dopunu telefona koji se brže prazni na hladnoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading