POČELI LEDENI DANI: U Srbiji danas oblačno i vetrovito, a evo kakvo nas vreme očekuje naredne sedmice

Autor:

Vesti

05.02.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U planinskim predelima očekuje se vejavica.

POČELI LEDENI DANI: U Srbiji danas oblačno i vetrovito, a evo kakvo nas vreme očekuje naredne sedmice

Foto: pexels.com

U Srbiji će danas tokom dana biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostalom delu mestimično sa slabim snegom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče, dok najviša dnevna temperatura neće prelaziti 1 stepen.

U planinskim predelima očekuje se vejavica, mećava, a zbog olujnog vetra i stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju.

Temperaturni minus u celoj Srbiji, najhladnije na Kopaoniku

U celoj Srbiji jutros u šest sati izmerene su temperature ispod nule, a najhladnije je bilo na Kopaoniku - minus 15 stepeni.

Na Crnom Vrhu je minus 10, a na Zlatiboru i u Sjenici minus 9 stepeni. Najtoplije je u Loznici i Negotinu, gde je minus 1 stepen, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), prenosi Tanjug.

U Beogradu je izmereno minus 2 stepena Celzijusa.

Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem. Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od -2 do 1 stepen.

I u Beogradu jutro hladno sa slabim do umerenim mrazem. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, suvo, hladno i vetrovito. Vetar umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od -5 do -3 °C, najviša dnevna oko 0 °C, prenosi Tanjug.

Prema izledima vrmena za narednih sedam dana, osetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje umeren i jak mraz. Do srede u većini mesta maksimalna temperatura biće oko ili malo ispod 0 °C, od četvrtka u manjem porastu.

Tokom celog perioda malo i umereno oblačno, suvo i hladno sa dosta sunčanih intervala, a samo se još u ponedeljak u planinskim predelima očekuje provejavanje slabog snega.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading