NA DANAŠNJI DAN JEDNU STVAR NIKAKO NE SMETE DA URADITE, EVO I ZAŠTO: SPC slavi Sv. Klimenta Ankirskog

Autor:

Vesti

05.02.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveti sveštomučenik Kliment Ankirski rođen je 258. godine, u gradu Ankiri od oca neznabošca i majke hrišćanke.

NA DANAŠNJI DAN JEDNU STVAR NIKAKO NE SMETE DA URADITE, EVO I ZAŠTO: SPC slavi Sv. Klimenta Ankirskog

Foto: RINA

Danas, 5. februara srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju Svetog sveštomučenika Klimenta Ankirskog čija su čudesa bezbrojna.

Danas nikako ne treba dirati noževe i sređivati dom!

Sveti sveštomučenik Kliment Ankirski rođen je 258. godine, u gradu Ankiri od oca neznabošca i majke hrišćanke. Njegova blagočestiva majka Efrosinija proreče svome sinu mučeničku smrt i ostavi ovaj svet kada Klimentu beše dvanaest godina.

Čudesa svetog Klimenta su bezbrojna, a zato što je veliki deo svog mučeničkog života proveo u zatvoru i mučenju, u nekim krajevima Srbije veruje se da na današnji praznik niko ne bi trebalo da dira noževe i ostale oštre predmete kako ne bi “povređivao” rane Svetog Klimenta.

Takođe, iako danas nije crveno slovo, trebalo bi izbegavati težak, fizički rad i sređivanje doma, a dan bi valjalo provesti sa porodicom i prijateljima i na ovaj način proslaviti uspomenu na život i velika dela Sveštenomučenika Klimenta.

Beseda govori o angelskom stanju svetitelja: 

A koji se udostoje dobiti onaj svet, više ne mogu umreti, jer su kao anđeli. Tako govori onaj koji zna i koji ga je video. Šta ima da sumnjamo više, braćo?

Ovo svedočanstvo je jasno kao letnje popodne i dragocenije od svih blaga na ovom svetu, a to je svedočanstvo da oni koji se udostoje onoga sveta i vaskrsenja više ne mogu umreti, već su besmrtni kao i Anđeli Božiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading