DANAS JE SVETI PROROK MALAHIJA: Veruje se da je ova molitva veoma delotvorna

Autor:

Vesti

16.01.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva danas slavi svetog proroka Malahija.

DANAS JE SVETI PROROK MALAHIJA: Veruje se da je ova molitva veoma delotvorna

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sveti prorok Malahija se rodio posle povratka Jevreja iz vavilonskog ropstva i predanje kaže da je bio neverovatno stasit i lep čovek zbog čega ga je narod zvao "anđeo". I smatra da se da je bio poslednji prorok do dolaska Jovana Krstitelja.

A baš on je od najranijeg detinjstva govorio da često razgovara sa anđelima. Ono što bi mu anđeo rekao, Malahija je prepričavao ljudima. Uspeo je i da ih vidi u svoj njihovoj lepoti i uzvišenosti. Svet je u prvo vreme bio sumnjičav, ali nakon što su Malahijina proročanstva počela da se ostvaruju, postao je nadaleko poznat i poštovan.

Legenda kaže da je upravo ovaj prorok, 500 godina pre dolaska Hrista, predvideo dolazak Jovana Krsititelja.

Ipak, svakako najpoznatije proročanstvo Svetog proroka Malahija je ono o strašnom sudu, kazni koja će zadesiti sve koji ne budu živeli prema božijim zakonima i zapovestima. Upravo ovo se smatra jedinim proročanstvom Svetog Malahija koje se još nije ostvarilo.

Malahija je umro u mladosti, a sve hrišćanske zajednice pamte ovog proroka.Nakon njega u Izraelu više nije bilo proroka sve do dolaska Jovana Krstitelja.

Veruje se da je molitva svetom pororoku Malahiju veoma delotvorna:

"Proroka Tvoga Malahija, uspomenu Gospode slavimo, zato Te molimo, spasi duše naše".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading