PET STRAŠNIH VANGINIH VIZIJA: Proročanstva balkanskog Nostradamusa i dalje izazivaju jezu u celom svetu

Autor:

Vesti

07.01.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono čega se čovečanstvo plaši je činjenica da je čuvena proročica dosad mnogo toga pogodila.

PET STRAŠNIH VANGINIH VIZIJA: Proročanstva balkanskog Nostradamusa i dalje izazivaju jezu u celom svetu

Foto: shutterstock/Wikipedia

Verovali ili ne u proročanstva čuvene Baba Vange, jedno je sigurno - upisala se u noviju istoriju sveta kao neko ko je tačno prognozirao brojne globalno važne događaje, kao što je bombardovanje Beograda 6. aprila 1941, smrt princeze Dajane, raspad Sovjetskog Saveza, Staljinovu smrt, otmicu italijanskog premijera Alda Mora, zemljotres u Skoplju...

Vanga je poznata i po nadimku balkanski Nostradamus, a za 2023. iznela je pet zastrašujućih proročanstava, koja su možda nekada izgledala potpuno suludo, ali u svetlu najrazličitijih globalnih dešavanja čiji smo svedoci postaju sve smislenija. Podsetimo, Vanga je rođena u Severnoj Makedoniji, ali je živela i umrla u Bugarskoj, a jedan deo života u mladosti je čak živela i u Srbiji.

Njena proročanstva se ovde ne završavaju jer sežu daleko u budućnost. Britanski San tvrdi da će, prema njenim rečima, do 2025. Evropa postati praktično nenaseljiva, 2028. čovečanstvo će otkriti novi izvor energije, a 2033. nivo mora će naglo porasti. Posebno je uznemirujuće proročanstvo o kolapsu Evrope do 2025. jer možda upućuje na posledice nuklearnog rata.

Ako je za utehu, čovečanstvo će 4559. postići besmrtnost, a 5078. napustiće naš univerzum i preći u sasvim drugi.

Šta je pogodila u 2022.

Republika

Foto: youtube.com/History

Baba Vanga

- ogromne poplave u Australiji i delovima Azije

- suše širom sveta, pogotovo u Velikoj Britaniji, gde su uvedene restrikcije, ali i u Francuskoj, Italiji i Portugalu

Udar asteroida izbaciće Zemlju iz orbite

Republika

Foto: shutterstock

Foto: Ilustracija

Baba Vanga je predvidela da će Zemlja 2023. nekako doživeti promenu u orbiti iako nije precizirala detalje. Ipak, jedno je sigurno - planeta je trenutno pozicionirana u savršenoj ravnoteži, a čak i najmanji pomak može je dovesti do neverovatno štetnih posledice u klimi i nivou mora.

Jedno od njih je i pojačano globalno zagrevanje i dogodilo bi se u samo godinu dana, a veoma visoka temperatura bila bi pogubna za život na Zemlji. Drugo tumačenje ovog predviđanja je, nažalost, još gore, a uključuje udarac asteroida koji bi izbio Zemlju iz uobičajene putanje, a imao bi i možda i razorniji efekat.

Kraj prirodnog rađanja

Republika

Foto: Profimedia

Foto: Ilustracija

Baba Vangina vizija uključuje i kraj prirodnog rađanja ljudi. U toj projekciji vlasti zabranjuju rađanje i sav ljudski život se uzgaja u laboratoriji. Tako bi lideri i medicinski stručnjaci mogli da odlučuju ko će se roditi, dok bi roditelji mogli da prilagode osobine i izgled dece kao što su boja kose i očiju. Ovo je definitivno jedno od najčudnijih Vanginih predviđanja, koje podstiče strahove od pada nataliteta.

Biološko oružje usmrtiće hiljade

Takođe, Vanga je predvidela da će jedna velika zemlja sprovesti studije o biološkom oružju nad ljudima, što bi moglo da rezultira smrću hiljada ljudi. U kontekstu današnjih geopolitičkih dešavanja to deluje poprilično realno, a svi smo svedoci da se o ovoj temi svakodnevno spekuliše u svim svetskim medijima.

S obzirom na to da je nemoguće znati šta je tačno imala na umu, nije poznato na kakve eksperimente je mislila.

Moguća eksplozija nuklearke

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Među njenim brojnim predviđanjima za godinu pred nama, tu je i ono gde je upozorila na potencijalnu eksploziju nuklearne elektrane. Da ovo nije daleko od istine, dokazuju i visoke tenzije između Rusa i Ukrajinaca u vezi s nuklearkom u Zaporožju, gde se međusobno optužuju za granatiranje osetljivog objekta.

Podsetimo, Vanga je tačno prognozirala nuklearnu katastrofu u Černobilju.

Solarna oluja spržiće komunikacije

Republika

Foto: Shutterstock

Foto: Ilustracija

Jedno od alarmantnijih predviđanja za 2023. koje se pripisuje Baba Vangi odnosi se na solarnu oluju koja bi mogla da ima kobne posledice. Izraz "solarna oluja" može da se odnosi na nekoliko pojava na površini Sunca, poput solarnih baklji i izbacivanja koronalne mase. Te snažne erupcije plazme mogu da dosegnu Zemlju i prouzrokuju geomagnetne oluje, koje potencijalno mogu da sprže električne mreže i izazovu pravu pustoš.

Najdramatičniji primer u zabeleženoj istoriji bio je Karingtonov događaj iz 1859. Magnetna oluja nazvana po britanskom astronomu Ričardu Karingtonu srušila je telegrafske mreže i izazvala brojne požare i strujne udare. Kada bi se takvo nešto ponovilo danas, posledice po svakodnevni život bile bi praktično nesagledive, a čovečanstvo bi bilo godinama bez struje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Михаило Обреновић!

13.01.2023 11:54

МРШ?!