KAPA DOLE, HEROJI! Većina radnika u ovom srpskom preduzeću su osobe sa invaliditetom, ono im je druga kuća, a posao rade s LJUBAVLJU! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.01.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Kraljeva nam za Božić stiže jedna topla ljudska priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

KAPA DOLE, HEROJI! Većina radnika u ovom srpskom preduzeću su osobe sa invaliditetom, ono im je druga kuća, a posao rade s LJUBAVLJU! (FOTO)

Foto: RINA

Prethodnih godina u Kraljevu je otvoreno nekoliko novih fabrika koje zapošljavaju na stotine radnika. Ipak jedno malo privatno preduzeće za razliku od svih tih velikih ističe se po posebnoj toplini i srcu velikom kao kuća.

U proizvodnji jedne štamparije stalno zaposlenje pronašlo je 16 osoba sa nekim vidom invaliditeta.

- Od devetnaest osoba koje su zaposlene u našoj maloj firmi, njih 16 je sa invaliditetom. Oni su zaista vrlo odgovorni, vredni, radni i marljivi kada je posao u pitanju i to se vidi na delu. Proizvodi napravljeni njihovim spretnim i vrednim rukama su bez premca - kaže Verica Voštinić iz ovog kraljevačkog preduzeća.

Topla porodična atmosfera, rad uz osmeh i uspešno prevazilaženje svih prepreka odlikuju ove hrabre ljude koji sa svojih deset prstiju zarađuju svoj dinar. Da puno ljubavi i pažnje ulažu u sve što rade, vrlo lako se može videti na prvi pogled na proizvodima koje stvaraju.

- Savremenim mašinama, uspeli smo da odgovorimo na sve zahteve klijenata. Oni i sami često dolaze u naše prostorije i tada mogu da uvide koliko je naš kolektiv poseban u svakom smislu i koliko se zaposleni uprkos invaliditetu trude da daju svoj maksimum u svemu što rade - dodala je Verica.

Ovaj gest kraljevačkih preuzetnika iz Obilićeve ulice, uneo je novu nadu u život osoba sa invaliditetim, jer je najbolji dokaz da i za one koji spadaju u kategoriju slabozapošljivih lica ima posla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading