OPREZ, OVAJ PERIOD JE IDEALAN ZA DŽEPAROŠE! Lopovima pogoduju novogodišnja euforija u gužve!

Autor:

Vesti

31.12.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novogodišnja groznica i gužve u radnjama, tržnim centrima i prevozu idealna su prilika za džeparoše. Iako u policiji kažu da je ovakvih pljački manje, to ne znači mnogo onima koji ostanu bez novčanika i dokumenata.

OPREZ, OVAJ PERIOD JE IDEALAN ZA DŽEPAROŠE! Lopovima pogoduju novogodišnja euforija u gužve!

Foto: Profimedia/AFP

Džeparenje

Na godišnjem nivou, više od petine ukupnog broja krađa u Beogradu su džeparenja. Iz policijske uprave tvrde da je manje slučajeva džeparenja bilo u decembru ove godine nego u novembru i u isto vreme 2021. godine.

- Policijska uprava za Grad Beograd tokom decembra meseca ove godine u odnosu na prošli mesec beleži znatno smanjenje broja izvršenih krivičnih dela krađa i teških krađa i to bi iznosilo oko 15 procenata za krađe, kao i smanjenje za 40 procenata teških krađa. Smanjenje broja izvršenih krivičnih dela je sam uticaj rada policije preventivnog i represivnog delovanja, kao i adekvatna saradnja sa nadležnim tužilaštvima u Beogradu - navodi Slađan Janković, rukovodilac grupe u odseku za suzbijanje krađa za RTS.

Ipak, treba biti oprezan. Gužve u tržnim centrima, prodavnicama, autobusima, uvek su bile najbolja prilika za džeparoše. A tek predstoji novogodišnja noć.

- Apelujemo na građane da maksimalno povedu računa o svojim ličnim stvarima i o svojim dragocenostima koje nose sa sobom prilikom većih okupljanja, a takođe apelujemo i na sve ostale građane koji putuju van svojih domova da zaštite ih sigurnosnim vratima, alarmom i sigurnosnim kamerama - dodaje Janković.

Kako tvrde u policijskoj upravi, džeparoši su uglavnom povratnici. Za krivično delo krađe zakon predviđa novčanu i kaznu zatvora do tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading