SRBIJO BUDI HUMANA! Pomozimo Nikoli slanjem 110 na 2407

Autor:

Vesti

29.12.2022

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nikola ne puzi, ne hoda, ne priča, još uvek leži ali se ipak raduje životu!

SRBIJO BUDI HUMANA! Pomozimo Nikoli slanjem 110 na 2407

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Nikola Milošević (2020.) boluje od epilepsije G40.9 i infractus cerebri non specifikatus I63.9. Nikola je terminsko rođeno dete. Sa svojih navršenih trinaest dana počeo je da se bori za svoj život. Velika borba je trajala petnaest dana. Preživeo je težak oblik sepse, koji je ostavio posledice na mozgu. Tada je dobio oštećenje centralnog nervnog sistema i zbog toga Nikola nije sposoban za samostalan život. Nikola ne puzi, ne hoda, ne priča, još uvek leži i raduje se životu.

Prema rečima Nikoline mame Mirjane, prvi tretmani matičnim ćelijama u Turskoj su dvogodišnjem Nikoli dosta pomogli.

-  Zahvaljujući sakupljenom novcu preko FONDACIJE - humanost bez granica, 23. novembra, avionom smo stigli u Tursku, gde nas je na aerodromu čekao prevoz, koji nas je odvezao do smeštaja. U bolnici Liv Hospital su kao deo procedure za terapiju matičnim ćelijama, Nikoli prvo obavili osnovne preglede, a zatim i preglede kod neurologa. Rečeno je da zbog Nikolinih problema sa epi napadima, obavezno mora da uradi i EEG glave. – nabrajala je Nikolina mama, šta je sve potrebno da se uradi, pre primanja matičnih ćelija.

Foto: Fondacija Humanost bez granica

 

 

-  Zatim su sledili pregledi kod fizijatra, posle kojih su nam rekli da je Nikola jači u donjem nego u gornjem delu tela i da on stoji na nogama ali zbog slabosti mišića gornjeg dela ne može samostalno da stoji.

Mirjana je tek trećeg dana boravka u bolnici osetila olakšanje. U sobu im je došao doktor Erdal, koji im je ulio snagu rečima, da će učiniti sve što je do njega da bi pomogao Nikoli.

- To sam prvi put čula od nekog doktora i zahvalna sam mu koliko i Fondaciji, koja nam je u svemu pomogla.

Nastavila je Mirjana u jednom dahu da priča.

- Nikola je primio prvu dozu matičnih ćelija i kada su ga dovezli u sobu, spavao je zbog anestezije. Rekli su nam da je moguće da ima temperaturu i da povraća ali na sreću nije imao tih problema i tada smo dobili suplemente, koje Nikola treba da koristi posle primanja matičnih ćelija.

Iz anestezije se probudio veseo i kad sam ga ugledala nasmejanog bilo mi je puno srce jer sam znala da je sve prošlo kako treba.

Praćen je od strane lekara celu noć i sve je bilo u najboljem redu. Narednih dana smo krenuli na fizikalne i ozon terapije a 7. decembra je kompletno ponovljena procedura da bi po drugi put primio matične ćelije.  

Da bi Nikola bio kao svi njegovi vršnjaci, neophodno je da ponovo ode na tretman matičnim ćelijama u Tursku. Pored toga, Nikoli su potrebna sredstva za troškove prevoza i smeštaja. Porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Nikoli, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica poslati SMS sa brojem 110 na 2407.

 

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Veliki napredak je napravljen nakon prvih terapija matičnim ćelijama!

https://youtu.be/WstZA2Aud2U

Pomozimo Nikoli!

SMS: 110 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001465625-87

Devizni račun: 160-6000001467431-04

IBAN: RS35160600000146743104

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading