Kompanija AdmiralBet donirala pomoć sigurnoj kući

Autor:

Vesti

12.12.2022

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AdmiralBet nastavlja sa društveno odgovornim aktivnostima, prikupljeno 1.199.000 dinara za Sigurnu kuću u Beogradu.

Kompanija AdmiralBet donirala pomoć sigurnoj kući

Foto: Slobodan Sandić

Biti u prilici da pomognemo najosetljivijim kategorijama društva je privilegija i veliko zadovoljstvo, čemu AdmiralBet teži iz godine u godinu. Kao ponosni član porodice Novomatic, evropskog lidera i jedne od najvećih svetskih kompanija u oblasti tehnologije igara na sreću, podrška i društveno odgovoran rad u zajednici uvek je među prioritetnim ciljevima kompanije.

Povodom nedavno obeleženog Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kompanija AdmiralBet je ovoga puta prikupila i donirala novčanu pomoć Sigurnoj kući u Beogradu.

AdmiralBet je, u saradnji sa ABA ligom, realizovao akciju „Stop nasilju“ tokom trajanja utakmica 8. kola AdmiralBet ABA lige u okviru koje su igrači svih klubova imali obeležja na licima u vidu crvene boje, kao znak podrške i podizanja svesti o ovom međunarodnom problemu.

Za svaki postignuti poen tokom trajanja 8. kola AdmiralBet ABA lige, odvojeno je 1000 dinara za pomoć ženama žrtvama nasilja. Ček sa iznosom na 1.199.000 dinara uručen je koordinatorki Sigurne kuće Vesni Stanojević, koja je objasnila da će prikupljena donirana sredstva biti iskorišćena za različite namene.

- Mi smo beskrajno zahvalni na vašoj pomoći i donaciji. To nama toliko znači, pogotovo u hladnom periodu koji dolazi i koji zahteva neke drugačije uslove života. Kada sam čula kolika je donacija u pitanju ja samo što nisam pala od uzbuđenja - izjavila je Stanojević.

Takođe, iskoristila je ovu priliku da istakne da su žene koje borave u Sigurnoj kući izuzetno kvalitetne žene, koje su sticajem okolnosti došle u situaciju da umesto u svojoj kući dočekuju Novu godinu ovde, i uz to dodala: „Nova godina i Božić koji dolaze, to su zaista divni praznici i mi ćemo se istinski, od srca potruditi da se one osećaju lepo, veselo i uspešno“.

CEO AdmiralBeta Marko Ribarić je zahvalio igračima i klubovima ABA lige koji su se do jednog odazvali pozivu na akciju i istakao da je ovo tek početak.

- Već sam rekao da reči nisu dovoljne, u AdmiralBetu smo navikli da cenimo dela, potrebna je konkretna pomoć i mišljenja sam da je svaki doprinos od izuzetnog značaja. Rukovodstvo kompanije sa mnom na čelu je već razgovaralo o novim inicijativama kada je u pitanju pomoć žrtvama nasilja. Vrlo ozbiljno smo pristupili gorućem problemu društva, za nas ovo je samo početak. AdmiralBet je društveno odgovorna kompanija i nastaviće da daje svoj doprinos u borbi za prava žena i za sprečavanje nasilja nad njima - objasnio je Ribarić.

Direktor marketinga AdmiralBeta Milan Ivanović je povodom ove važne donacije izjavio:

- Apsolutno smo posvećeni ovom cilju i primer iz naše kompanije, gde su žene na rukovodećim mestima, ponudićemo kao primer dobre prakse u društvu. Svi treba da krenu tim stopama i bilo kakav vid nasilja nad ženama je neprihvatljiv u svetu velikog biznisa čiji je AdmiralBet deo.

Uručivanju donacije prisustvovala je i direktorka ljudskih resursa AdmiralBeta Vera Živković i tom prilikom istakla:

- AdmiralBet u Srbiji ima 1.200 zaposlenih i od tog broja većinu čine upravo žene. Naši ljudi su naš kapital bez obzira kom polu pripadaju, a mi kao društveno odgovorna kompanija ćemo uvek dati svoj doprinos da se osnovna ljudska prava, a pre svega pravo na život i bezbednost, očuvaju. Sigurna kuća daje nadu ženama, čija su osnovna prava ugrožena i mi smo ponosni što dajemo svoj doprinos i širimo svest o ovaj važnoj temi u javnosti. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da podrže ovako značajne organizacije, koje svojim delovanjem nekome mogu spasiti život!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading