PRIŠTINA I SAD SU KRIVI ZA SITUACIJU NA KOSOVU: Marija Zaharova zagrmela - zabrinuti smo zbog nove eskalacije

Autor:

Svet

12.12.2022

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva je zabrinuta zbog nove eskalacije na KiM.

PRIŠTINA I SAD SU KRIVI ZA SITUACIJU NA KOSOVU: Marija Zaharova zagrmela - zabrinuti smo zbog nove eskalacije

Foto: Tanjug/AP, Google Maps

Ministarstvo spoljnjih poslova Rusije saopštilo je danas da je za pogoršanje situacije na Kosovu i Metohiji direktno odgovorna Priština i "njeni zapadni pokrovitelji, očigledno predvođeni SAD".

„Odgovornost za političku degradaciju na Kosovu i pogoršanje bezbednosne situacije u potpunosti je na liderima Kosova, na čelu sa njihovim takozvanim premijerom Aljbinom Kurtijem i njihovim zapadnim pokroviteljima, kojima je Vašington očigledno lider“, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovarajući na pitanje medija o zaoštravanju situacije na Kosovu i Metohiji, prenosi TASS.

Dodaje da je Moskva je zabrinuta zbog nove eskalacije na KiM kao i da prati situaciju 24 sata dnevno.

„Zabrinuti smo zbog nove eskalacije situacije na KiM. Pratimo njen razvoj bukvalno danonoćno – posebno nakon niza provokacija vlasti u Prištini, koje su – uz podršku SAD i EU – pooštrile represiju nad Srbima na KiM podstičući direktno etnički motivisano nasilje“, zaključila je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading