DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: 6. decembra dolazi do PREOKRETA!

Autor:

Vesti

28.11.2022

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Marko Čubrilo na svom Fejsbuk profilu je objavio detaljnu vremensku prognozu za decembar. Temperature će ove nedelje biti uglavnom oko proseka.

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: 6. decembra dolazi do PREOKRETA!

Foto: Shutterstock

Kiša

Početak decembra donosi suvo i prohladno vreme, prognozira meteorolog. Do 6. decembra izvesno je da neće biti jačeg zahlađenja, ali posle ovog datuma se "lome koplja".

- U ponedeljak jutro, a ponegde i veći deo dana, biće tmurno, uz niske oblake i maglu. Tokom dana nas očekuje suvo vreme, ponegde uz kraće sunčane intervale. Vetar će biti slab, dok će krajem dana u košavskom području polako jačati jugoistočni vetar. Jutarnji minimum kretaće se od minus jedan do pet stepeni Celzijusa, a dnevni maksimum od oko 2 stepena u mestima sa niskim oblacima i maglom do oko 10 u predelima gde bude sunčanih intervala. Od utorka do četvrtka na vremenske prilike iznad nas će uticati nova, slaba ciklonska aktivnost čiji će centar biti nad jugom Italije - pojašnjava Čubrilo, prenose Novosti.

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

oblaci, ilustracija

 

U utorak će, navodi on, uglavnom biti suvo uz promenljivu oblačnost. U košavskom području duvaće umeren, na udare i jak istočni i jugoistočni vetar, dok će duž severnog Jadrana jačati bura. U sredu i četvrtak očekuje nas pretežno oblačno vreme uz nešto češću pojavu uglavnom slabe kiše.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

kiša, ilustracija

 

- Oko 05.12. postoji najava izmeštanja jezgra anticona više ka Skandinaviji i Velikoj Britaniji pri čemu bi se ka nama otvorio veći prostor za upad hladnije vazduše mase sa severoistoka te je moguće i konkretnije zahlađenje. Posle tog datuma ansamble članovi oba modela daju mugoćnost pojave snega i u nizijama regiona. Vdeećmo kako će se sinoptika tačno odvijati ka se taj datum pribiži. Duguročni ECMWF (EPS) sve do 17.12. ima signal za temperature ispod proseka nad našim delom Evrope. Problem za održavanje ove hladne sinoptike moglo bi biti prognozirano jačanje zapadnih vetrova posle 10.12, navodi on na svom Fejsbuk nalogu.

Narednih dana prava, kasna, jesen uz dosta oblaka i relativno niske maksimume, dodaje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading