Počela velika akcija čišćenja Potpećkog jezera na Limu! Remorker pribija smeće uz obalu, bageri ga tovare u kamione!

Autor:

Vesti

28.11.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jezero se čisti na dva i po kilometra od brane HE „Potpeć“ gde se uz lančanicu nagomilalo između 10 i 15 hiljada kubika smeća.

Počela velika akcija čišćenja Potpećkog jezera na Limu! Remorker pribija smeće uz obalu, bageri ga tovare u kamione!

Foto: Prrintskrin/Youtube

Na Potpećkom jezeru kod Priboja jutros je počela velika akcija uklanjanja smeća koje je Lim, usled velikog vodostaja, poslednjih desetak dana doneo sa nesanitarnih deponija u Crnoj Gori.

Jezero se čisti na dva i po kilometra od brane HE "Potpeć“ gde se uz lančanicu nagomilalo između 10 i 15 hiljada kubika smeća.

Akciju zajednički sprovode Ministarstvo za zaštitu životne sredine, JP „Srbijavode“, "Elektroprivreda Srbije“, Opština Priboj i Ekološko udruženje "Jastreb“ iz Priboja.

Da bi se posao brže obavio na Potpećko jezero dopremljen je remorker koji ka obali pribija smeće koje se vadi bagerima i tovari u kamione. Smeće će privremeno biti lagerovano na pribojskoj deponiji, odakle će se transportovati ka Regionalnoj deponiji "Duboko“ kod Užica.

Procena je da će akcija čišćenja jezera potrajati nekoliko dana, a bude li potrebe biće angažovan još jedan remorker. Nivo Lima je i dalje u opadanju, ali postoji strah da bi nove padavine ponovo digle vodostaj reke, što bi značilo novi priliv smeća.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading