PUNI PARA, A NE PLAĆAJU ALIMENTACIJU: Advokat objasnio kako pojedinci lažiraju minimalac

Autor:

Vesti

21.11.2022

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Aleksandar Radivijević govorio je o problem neplaćanja i pogrešnog utvrđivanja alimentacije.

PUNI PARA, A NE PLAĆAJU ALIMENTACIJU: Advokat objasnio kako pojedinci lažiraju minimalac

Foto: printscreen/Kurir TV

Advokat Aleksandar Radivijević naveo je da dve trećine očeva posle razvoda ne plaća redovno alimentaciju, prema podacima Udruženja samohranih roditelja Srbije. 

Iste troškove ne plaća ni jedna četvrtina majki čija deca žive sa očevima. Primera je mnogo, a razlozi su neprihvatljivi. Mnogi roditelji lažiraju primanja, prijavljuju minimalac i nalaze druge izgovore kako bi iznos bio što manji.

Često ljuti na bivšu partnerku ili partnera, svoju imovinu prebacuju na druge članove porodice kako bi izbegli podelu i prikrivaju stvarne prihode, dok bivši partneri ćute i trpe kako se situacija na relaciji dete - roditelj ne bi pogoršala. Ovim povodom na Kurir TV gostovao je Aleksandar Radivojević, advokat. On je predstavio pravne mogućnosti za oštećenu stranu i kako treba reagovati ako se obeveze ne izvršavaju, jer je država štiti, prenosi Mondo.

- Može se završiti u zatvoru. Obično im se zapreti i počnu da plaćaju. U manjem uzrastu deca su češće kod majke, pa tek kasnije dolazi do potrebe identifikacije sa ocem - izjavio je Radivojević i dodao da je to posebno krivično delo, kao i to da majke često ćute umesto da podnesu prijavu. 

On je fokusirao problem porodičnog prava ne toliko na neplaćanje alimentacije, već na njeno utvrđivanje.

- Često dolazi do lažnog utvrđivanja visine alimenacije. Neko prikrije svoja stvarna primanja traži da plaća minimalac, a ovamo vozi automobile od 100.000 evra! - rekao je Radivojević i dopunio izjavu da će pravi roditelj plaćati svome detetu bez razmišljanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading